Noskaties Policija atzīst, ka nepamatoti piespriedusi elektroskrejriteņa vadītājam lielu sodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Elektriskais skrejritenis
Elektriskais skrejritenis Foto: Unsplash/Mikita Yo

Rīdzinieks Ivans braucis ar elektrisko skrejriteni, taču aizmirsis tam ieslēgt gaismas. Viņš atzinis savu aizmāršību, taču Rīgas pašvaldības policija viņam izrakstījusi sodu par likumpārkāpumu, ko viņš nemaz nav pastrādājis, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Ivans personīgajam skrejritenim nebija ieslēdzis priekšējās baltās gaismas un aizmugurējās sarkanās gaismas, ko piefiksēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) ekipāža. 

Video: "Bez tabu" sižets

"Jā, tiešām nebija ieslēgtas. Izrakstīja sodu. Kad vaicāju, vai pienākas brīdinājums, pateica, ka nē – nekāda brīdinājuma, tagad esot bargi sodi. Uzreiz pateica – 50 eiro būs jāmaksā."

Sodu Ivans uzreiz samaksājis. Taču vēlāk ieskatījies dokumentā un sapratis, ka sodīts par grēkiem, ko nemaz nav pastrādājis. 

Dokumentā bija norādīts, ka sods piemērots pēc Ceļu satiksmes likuma (CSL) panta 68.1. "Velorikšu un elektroskrejriteņu tehniskā stāvokļa un aprīkojuma nosacījumu pārkāpšana". 

Tas nozīmē, ka Ivans it kā iejaucies ražotāja noteiktajos tehniskajos parametros, par ko pienākas naudas sods 50-250 eiro apmērā. No šāda panta izraudzīšanās izriet, ka policisti konstatējuši, piemēram, apgaismes ierīču koriģēšanu vai demontāžu.

Ivans norādīja, ka apgaismojumu gluži vienkārši aizmirsis ieslēgt un to, ka ierīces darbojas, demonstrējis kārtībsargiem. Par apgaismojuma neieslēgšanu pienākas brīdinājums vai naudas sods 10 eiro apmērā. 

RPP pārstāvis Toms Sadovskis norādīja, ka konkrētais policists tiešām kļūdījies un paskatījies nepareizo pantu.

Vairāk skaties "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu