Ukrainas bruņotajos spēkos veiksmīgi dienošās kareives ir mainījušas militāro aprindu attieksmi pret sievietēm. Daudzas no šīm sievietēm kara laikā izveidojušas militāro karjeru. Un tagad jau tiek ražotas sievietēm-kareivēm pielāgotas bruņuvestes un apakšveļa.

"Virsnieki, kuri pieredzi guvuši padomju armijā, nav pieraduši, ka bruņotajos spēkos kaut ko vada sieviete. Tagad visi ir redzējuši, ka sievietes kara laikā lieliski tiek galā," stāsta Ukrainas armijas mīnmetēju baterijas komandiera vietniece Olha, kura izmanto segvārdu Ragana.

Pie tā viņa tika jau 2014.gadā, kad sākās karadarbība Austrumukrainā, taču negrib atklāt iesaukas rašanās stāstu. "Es piedalījos pretošanās kustībā. Tagad par to ir bīstami runāt. Mani var sākt speciāli medīt," viņa saka.

Igauņu laikraksta "Postimees" žurnālisti ar viņu tikās sabombardētajā Časivjaras pilsētā, kas atrodas apmēram 15 kilometru attālumā no Bahmutas. Olhas baterija izvietota netālu no Kliščijivkas ciema, ko Ukrainas karavīri nesen atbrīvoja no krievu okupācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X