Kāds noskaņojums šobrīd valda Ukrainā? Kas notiek "klusajā zonā", kur intensīvas kaujas vairs nenotiek? Kāda palīdzība ukraiņiem nepieciešama, tuvojoties ziemai? Par to pēc brauciena uz Ukrainu stāsta sabiedrības līdzdalības platformas "ManaBalss.lv" vadītājs Imants Breidaks, kurš iesaistās arī ziedošanas akciju rīkošanā. Piemēram, pašlaik vēl nedaudz nepieciešams atbalsts, lai ukraiņu mediķiem varētu nosūtīt 400 bruņuvestes.

Breidaks pabija "klusajā zonā" Hatiņas ciemā apmēram piecus kilometrus no Krievijas robežas, kur pašlaik nenotiek intensīvas kaujas. Realitātē gan tas nenozīmē, ka tur valda miers, jo tur tāpat katru dienu dzirdamas artilērijas apšaudes un pa laikam notiek dronu uzbrukumi. Ukraiņu karavīri veido un paplašina ierakumus.

"Es biju trešajā aizsardzības līnijā," norāda Breidaks. Tā ir frontes aizmugure. Apmeklētajā bunkurā karājās karogs, ko bija atsūtījuši ziedotāji no Lietuvas.

Ukraiņi ļoti priecājas par visu tiešo ārvalstu palīdzību, kas tiek nodota vienībām un pašvaldībām. Tiesa gan, daudz kā trūkst. Piemēram, "klusajā zonā" pietrūkst materiālu bunkuru būvēšanai – metāla stiprinājumu un tamlīdzīgi. "To, kā pietrūkst, lāpa ar brīvprātīgo palīdzību," ziedojumu nepieciešamību uzsver Breidaks. "Viņi arī stāstīja, ka var redzēt – ienaidnieks frontes otrā pusē lej betonu, bet ukraiņu pusē ir tikai kokmateriāli.

Foto: No privātā arhīva
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X