Atjaunots telekomunikāciju kabelis starp Igauniju un Somiju (2)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Iepriekš sabojātais telekomunikāciju uzņēmuma "Elisa" telekomunikāciju kabelis starp Igauniju un Somiju ir atjaunots, un tā bojājuma laikā nebija traucēti "Elisa" klientiem sniegtie pakalpojumi.

"Elisa" valdes priekšsēdētājs Andruss Hīpū paziņoja, ka kompānija kabeli, kas atrodas Baltijas jūrā, vēlējās salabot pēc iespējas ātrāk, tomēr darbus traucēja tiem nelabvēlīgi laikapstākļi.

Šonedēļ laikapstākļi ļāvuši veikt nepieciešamos darbus, lai saremontētu telekomunikāciju kabeli.

Kabeļa bojājums neietekmēja "Elisa" pakalpojumu sniegšanu. Hīpū uzsvēra, ka kompānija ir atbildīga par pakalpojumu sniegšanu klientiem.

"Bojājumi ir reti un esam tiem gatavi. Lai samazinātu bojājumu ietekmi un nodrošinātu pakalpojumu darbību, esam proaktīvi izveidojuši rezerves savienojumus, mums ir vairāki dublējoši savienojumi. Tādēļ "Elisa" spēj nodrošināt savienojamību caur vairākiem atšķirīgiem zemūdens kabeļiem," klāstīja uzņēmuma vadītājs.

Telekomunikāciju kabelis starp Somiju un Igauniju tika sabojāts 8.oktobrī, kad tika konstatēts bojājums arī Igaunijas un Somijas gāzesvads "Balticconnector".

Sākotnējā informācija liecina, ka gan gāzesvada, gan sakaru kabeļa bojājums ir cilvēka radīts. Izmeklētāji mēģina noskaidrot, vai tā bijusi tīša kaitniecība vai nejaušība.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu