Trešdien pie stūres dzērumā pieķerti 15 šoferi; 11 no viņiem paliks bez automašīnas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes drošības kampaņas „Redzi jostu – sprādzējies!“ ietvaros organizētā reida laikā ceļu policists sastāda protokolu autovadītājam, kas nav lietojis drošības jostu.
Satiksmes drošības kampaņas „Redzi jostu – sprādzējies!“ ietvaros organizētā reida laikā ceļu policists sastāda protokolu autovadītājam, kas nav lietojis drošības jostu. Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 15 autovadītājus alkohola reibumā, no kuriem 11 šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina VP apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti pieci dzērājšoferi, Zemgalē - četri, Latgalē - trīs, Kurzemē - divi, bet Vidzemē - viens.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī četri no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdies pie stūres savam transportlīdzeklim, tātad viņiem spēkrats tiks konfiscēts, bet pārējiem septiņiem būs jāmaksā valstij naudas summa atkarībā no pārkāpumā izmantotā transportlīdzekļa vērtības.

Diennakts laikā VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 402 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 177 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti trīs agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu