Dagestānā izplatās baumas par bēgļiem no Izraēlas: vietējie iedzīvotāji pieprasa padzīt viņus no viesnīcas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Palestīniešu atbalsta demonstrācija Bilbao, Basku Zemes autonomajā teritorijā, Spānijā. Ilustratīvs attēls
Palestīniešu atbalsta demonstrācija Bilbao, Basku Zemes autonomajā teritorijā, Spānijā. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Dagestānas pilsētā Hasavjurtā iedzīvotāji pieprasījuši padzīt “bēgļus no Izraēlas”, kuri, iespējams, reģistrējušies kādā no viesnīcām. Ir izskanējuši arī aicinājumi doties uz lidostu, lai neļautu viesiem no Izraēlas iekļūt pilsētā.

Naktī uz 29. oktobri vietējie iedzīvotāji ieradās viesnīcās “Flamingo” un “Kijiva”, lai pieprasītu izlikt no tām “bēgļus no Izraēlas”, kas tur it kā bija apmetušies. Interneta medijs “Mediazona” vēsta, ka viņi iekļuva viesnīcās un pārbaudīja, vai tajās nav izraēlieši.

Pēc tam uz viesnīcas “Flamingo” durvīm parādījās paziņojums:

“Ārvalstniekiem, kas ir Izraēlas pilsoņi (ebreji), ieeja ir stingri aizliegta! (un šeit nedzīvot!)”.

Pēcpusdienā Hasavjurtas iedzīvotāji pie viesnīcas pamanīja “personu, kas izskatās līdzīga Izraēlas pilsonim” - vīrieti pelēkā uzvalkā ar garu bārdu.

Arī Dagestānas sociālās saziņas vietnes “Telegram” kanāls “Utro” publicēja anonīmu informāciju, ka “viesnīcā “Flamingo Hotel” Hasavjurtā ir daudz ebreju”. Tajā pašā kanālā tika publicēti ieraksti ar tekstu “Čemodāns - dzelzceļa stacija - Birobidžana!” un aicinājumi lidostā “kā pieaugušajiem sagaidīt reisus no Izraēlas”, lai neļautu to pasažieriem iekļūt pilsētā.

28. oktobrī Karačaja-Čerkesijas republikas galvaspilsētā Čerkeskā notika mītiņš, kurā tika pieprasīts neielaist Izraēlas iedzīvotājus republikā. Kā ziņo sociālās saziņas vietnes “Telegram” kanāls “Baza”, laukumā pie valdības nama pulcējās aptuveni 500 demonstrantu. Vēlāk viņi izvirzīja vēl vienu prasību - izraidīt visus ebrejus no republikas. Pēc tam Naļčikā tika aizdedzināts ebreju kultūras centrs.

Kopš palestīniešu grupējuma “Hamās” uzbrukuma Izraēlai 7. oktobrī, kad tika nogalināti vairāk nekā 1400 izraēliešu un vairāk nekā 220, to vidū arī bērni, tika saņemti par ķīlniekiem, daudzās Ziemeļkaukāza pilsētās ir notikušas akcijas palestīniešu atbalstam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu