Noskaties "Kāpēc tā jādara?" Rīdzinieci izbrīna anonīmu ļaundaru cīņa pret džipiem (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Laura 17. oktobra rītā nebija vienīgā, kura attapās tukšas automašīnas riepas priekšā. Izpētot sociālās tīklošanās vietnes, par identiskiem gadījumiem tieši galvaspilsētā ziņoja arī citi šoferīši, vēsta raidījums "Bez tabu".

Pārdzīvojot plānu maiņu, pazaudēto laiku, liekos tēriņus un citas klapatas, Laura sākusi prātot, kāpēc kāds tā rīkojies.

Valsts policijai ir informācija par vairākiem šādiem gadījumiem, un šobrīd saņemti divi iesniegumi no cietušajām personām. Saistībā ar notikušo ir sākti administratīvie procesi pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11. panta - par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Turklāt policijas rīcībā esošā informācija liecinot, ka riepas nav bojātas, bet tām izlaists gaiss, kas acīmredzot nav uzskatāms par tik smagu pārkāpumu. Tikmēr no atstātajās zīmītēs pavirši tulkotā teksta noprotams, ka saujiņa aktīvistu piesaka "karu" tieši apvidus automašīnām pilsētās, to radīto izmešu un lielo izmēru dēļ. Izrādās, Eiropā un citviet pasaulē riepu laidēju kustība uzdarbojas ne pirmo gadu.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu