VARAM rīcībā šobrīd nav informācijas, ka pašvaldības nespētu īstenot savas funkcijas, apliecina ministre

CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa. Foto: Zane Bitere / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadītāja Inga Bērziņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Šodienas jautājums" apliecināja, ka ministrijas rīcībā nav informācijas, ka pašvaldības nespētu īstenot savas funkcijas un ka būtu nepieciešami tik kardināli soļi kā pašvaldības iestāžu slēgšana.

Pirmdien biedrības "Reģionālo attīstības centru un novadu apvienība" izpilddirektors Vents Armands Krauklis nāca klajā ar paziņojumu, ka, neskatoties uz panākto uzlabojumu nākamā gada pašvaldību budžetā, vairāk nekā desmit pašvaldībām var nākties mēnesi slēgt pašvaldību iestādes.

Komentējot finanšu situāciju Rēzeknē, Bērziņa sacīja, ka valstspilsētas sniegtā informācija Finanšu ministrijai "ir pretrunīga".

"Informācija, ko Rēzeknes valstspilsēta sniedz FM, ir pretrunīga. Grāmatvedība Rēzeknē nav caurskatāma. Atskaites ir dažādas, cipari bieži vien ir pretrunā vieni ar otru un katru reizi ir savādāki," tā ministre.

Vaicāta par Rēzeknes mēra atlaišanu, Bērziņa sacīja: "Pārkāpumi ir vairāki – ir pārkāpts likums par pašvaldību budžetiem, līdz ar to mēra atstādināšanai no amata ir pietiekams pamats. [..] Ja Saeima pēc mūsu rosinājuma atbrīvos arī Rēzeknes domi, [..] CVK mums ir apliecinājusi, ka varēs noorganizēt Rēzeknes valstspilsētā domes vēlēšanas."

Jau vēstīts, ka Finanšu ministrijas iesniegumu par finanšu situāciju Rēzeknes pašvaldībā vērtēs arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu