Izraēla bombardējusi bēgļu nometni Gazas joslā (35)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Izraēla otrdien bombardējusi Gazas joslas lielāko bēgļu nometni, nogalinot desmitiem cilvēku. Izraēlas armija apstiprināja, ka tās uzbrukums bija vērsts pret vienu no "Hamās" komandieriem, kurš iesaistīts šī grupējuma 7.oktobra uzbrukumos Izraēlai.

Gazas joslas Veselības ministrija sākotnēji paziņoja, ka Džabalijas nometnes bombardēšanā nogalināti vairāk nekā 50 un ievainoti 150 cilvēku, bet vēl vairāki desmiti var būt aprakti gruvešos.

Ēģipte kritizēja Izraēlas "necilvēcīgo uzbrukumu dzīvojamam masīvam". Ziņu avoti vēstīja, ka Ēģipte atvērs Rafāhas robežpāreju, lai uzņemtu ievainotos palestīniešus ārstēšanai savā teritorijā. Šī būtu pirmā reize, kad Ēģipte piekrīt atvērt robežu civiliedzīvotājiem no Gazas joslas, kopš 7.oktobrī sākās karš starp "Hamās" un Izraēlu.

"Pirms neilga laika Izraēlas Aizsardzības spēku kara lidmašīnas (..) noslepkavoja teroristu organizācijas "Hamās" Džabalijas brigādes komandieri Ibrahimu Biari, kurš bija viens no tiem, kas vadīja slepkavniecisko teroristu uzbrukumu 7.oktobrī," paziņoja Izraēlas armija.

"Pēc [Izraēlas] uzbrukuma "Hamās" pazemes militārā infrastruktūra zem šīm ēkām sagruva," un triecienā ir nogalināti "daudzi "Hamās" teroristi", piebilda Izraēlas armija.

Džabalijas bēgļu nometnē 1,4 kvadrātkilometru platībā dzīvoja 116 000 cilvēku. Lai arī daļa Gazas joslas iedzīvotāju no ziemeļiem ir devušies uz teritorijas dienvidiem, kā to pirms sauszemes ofensīvas uzsākšanas aicināja darīt Izraēla, Gazas joslas ziemeļu daļā palikuši kopumā vairāki simti tūkstošu cilvēku.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu