Noskaties Okupanti publicējuši video ar modernizētu T-90M tanka versiju (20)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: defence-blog.com

Krievijas mašīnbūves uzņēmums "UralVagonZavod" nesen publicējis video, kurā demonstrēti jauninājumi tankam T-90M jeb "Proryv".

"UralVagonZavod" preses dienests apgalvoja, ka jaunajai T-90M tanka konfigurācijai ir uzlabotas vairākas funkcijas, izceļot tā veiklību un ātrumu, salīdzinot ar iepriekšējām versijām.

Atjauninātajā T-90M veiktas modifikācijas, kas balstītas uz reālās pasaules kaujas pieredzi, tostarp karu Ukrainā. Modifikācijas ietver aizsardzības palielināšanu tanka sliedēm, korpusa priekšpusei un aizmugurei. Īpaši optimizēta aizsardzība ir tornim.

Viena no būtiskām izmaiņām ir tanka "mīkstajā korpusā" esošo bruņu nomaiņa pret izturīgākām bruņām. Uzņēmums norāda, ka šī modifikācija uzlabošot tanka vispārējo izturību kaujas laukā.

Šos tankus dēvē arī par "Proryv", kas latviešu valodā nozīmē "Izlaušanās". Krievijas bruņotajiem spēkiem šis tanks skaitās modernākā kaujas platforma. Tā ir galvenā kaujas tanka T-90 padziļināta modernizācija.

T-90M tanks ievērojami apsteidz savu T-90 priekšteci ar tā kaujas efektivitāti, vienlaikus saglabājot iepriekšējā modeļa priekšrocības.

Līgumu par šo tanku piegādi Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija un militārās tehnikas ražotājs "UralVagonZavod" noslēdza 2017. gada 24. augustā. Savukārt T-90M dienestā parādījās 2020. gada pavasarī.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu