Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka: “Hamās” izmanto bēgļus Džabalijā kā dzīvo vairogu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka
Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka Foto: Ekrānuzņēmums no video

Izraēlas armijas uzbrukums Džabalijai parāda, cik “maldinoši sarežģīta” ir Izraēlas kara situācija, trešdien intervijā ZDF paziņojusi Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka. Izraēlai ir tiesības ne tikai sevi aizstāvēt, bet arī aizsargāt savus pilsoņus no islāmistu “Hamās” terora Gazas joslā, viņa sacīja.

Vācijas ārlietu ministre uzsvēra, ka “Hamās”, kas pirms uzbrukuma slēpās bēgļu nometnē netālu no Džabalijas, izmantoja tur esošos bēgļus kā “dzīvos vairogus”.

Pēc Bērbokas teiktā, Vācijai ir jāuzņemas starpnieka loma Izraēlas karā, lai novērstu “plašu ugunsgrēku” visā reģionā. Ārlietu ministre sacīja, ka Izraēlai draud otra fronte uz robežas ar Rietumkrastu un trešā fronte uz robežas ar Libānu, kur jau notiek kaujas starp Izraēlas karavīriem un Hezbollah. “Mums jādara viss, lai to novērstu,” sacīja Baerboka.

“Hamās” uzbrukumu Izraēlai 7.oktobrī viņa nosauca par pagrieziena punktu visai pasaulei, kā arī nosodīja pret Izraēlu vērstās naida izpausmes Vācijā, kuru dēļ daudzi ebreju bērnu vecāki pat neuzdrošinās savus bērnus vest uz ebreju skolām.

“Tas ir vairāk nekā satraucoši, ka aiz Izraēlas kritikas slēpjas tīrs antisemītisms. Tas ir skaidri jānorāda,” intervijā pauda Bērboka.

Ministre arī kritizēja klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu. Viņas pēdējo “Instagram” ierakstu ar plīša rotaļlietu astoņkāji, kas kritizēts kā antisemītisks, Bērboka nosauca par “pilnīgi nesaprotamu”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu