Eiropai tuvojas vētra "Ciaran" - gaidāmi desmit metrus augsti viļņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Neilgi pirms pusnakts kontinentālo Eiropu sasniegs vētra “Ciaran”. Tās skartie reģioni Francijā, Beļģijā un Lielbritānijā steidzīgi brīdina iedzīvotājus. Paredzēts pārtraukt reģionālos vilcienu reisus, kā arī apturēt darbību vienā no lidostām.

Eiropas ziemeļrietumi gatavojas stipram lietum un vētras “Ciaran” brāzmām. Francijas meteoroloģiskais dienests “Météo-France” paziņojis, ka, sākot no pusnakts, augstākais vētras trauksmes līmenis – sarkanais – attieksies uz trim Francijas departamentiem Finistērā, Kotd'Armorā un Manšā, bet augstākais brīdinājuma līmenis par plūdiem tiks izsludināts divos no tiem. Otrs augstākais trauksmes līmenis – oranžs – piemērots 17 citiem departamentiem gar piekrasti līdz pat Žirondas departamentam Francijas dienvidos.

Paredzams, ka vētra Bretaņā sasniegs krastu pirms pusnakts ar vēja ātrumu līdz 150 kilometriem stundā. Tas var izraisīt līdz desmit metriem augstus viļņus, brīdināja Olivjē Kaumonts no “Météo-France”. Francijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka visneaizsargātākajos apgabalos izvietos aptuveni 3200 ugunsdzēsējus.

Varasiestādes mudina iedzīvotājus palikt mājās un turēties tālāk no piekrastes, jo pastāv iespēja, ka lūzīs koki un būs bloķēti ceļi. Francijas dzelzceļa uzņēmums SNCF apturējis reģionālos pakalpojumus visneaizsargātākajos apgabalos un atcēlis arī dažus TGV ātrvilcienu reisus. Beļģijā meteoroloģiskais dienests paziņoja par oranžu brīdinājuma līmeni Flandrijas piekrastē un dzelteno brīdinājuma līmeni pārējai valsts daļai. Briseles, Antverpenes un Lježas pilsētas paziņoja, ka no trešdienas pēcpusdienas un uz visu ceturtdienu slēgs publiskos parkus.

Arī Lielbritānijas meteoroloģiskais dienests brīdinājis par stipru lietu. Paredzams, ka dažos Anglijas apgabalos "Ciaran" sasniegs vēja ātrumu līdz 112 kilometriem stundā un atnesīs plūdus. Dzelzceļa uzņēmums “Eurostar”, kas piedāvā savienojumus no kontinentālās Eiropas uz Lielbritāniju, paziņojis, ka paredz traucējumus un lēnākus braucienus. Trešdien uz 24 stundām slēgta lidosta Bretaņas pilsētā Kvimperā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu