Jordānija atsauc vēstnieku Izraēlā (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Jordānija trešdien paziņoja par sava vēstnieka Izraēlā atsaukšanu, protestējot pret Gazas joslā notiekošo Izraēlas karu pret grupējumu "Hamās" pēc šī grupējuma uzbrukumiem Izraēlai.

"Ārlietu ministrs Aimans Safadi nolēma nekavējoties atsaukt Jordānijas vēstnieku Izraēlā," paziņoja Jordānijas Ārlietu ministrija.

Ministrija savā paziņojumā nosodīja "notiekošo Izraēlas karu, kurā tiek nogalināti nevainīgi cilvēki Gazā un kas izraisa bezprecedenta humāno katastrofu".

Bruņotais konflikts sākās pēc tam, kad "Hamās" kaujinieki 7.oktobrī no Gazas joslas iebruka Izraēlā un tur nogalināja apmēram 1400 cilvēkus, pārsvarā civiliedzīvotājus.

"Hamās" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija trešdien paziņoja, ka Izraēlas armija Gazas joslā kopš 7.oktobra nogalinājusi 8796 cilvēkus, tai skaitā 3648 bērnus.

Jordānija iepriekš bija atsaukusi savu vēstnieku Izraēlā 2019.gadā.

Izraēlai paplašinot savas operācijas Gazas jolā un piektdien tur iesūtot sauszemes spēku karavīrus, Safadi brīdināja, ka tas novedīs pie "episku proporciju humānās katastrofas uz turpmākajiem gadiem".

Jordānija 1994.gadā kļuva par otro arābu valsti, kas noslēgusi miera līgumu ar Izraēlu. Pirmā to izdarīja Ēģipte 1979.gadā. Jordānijā dzīvo vairāk nekā divi miljoni palestīniešu bēgļu.

Izraēla "izsaka nožēlu par Jordānijas valdības lēmumu atsaukt savu vēstnieku", paziņoja Izraēlas Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu