Pieaug apvidus auto popularitāte. Kādus auto iecienījuši iedzīvotāji? (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā būtiski augusi SUV jeb dažādu apvidus auto popularitāte - vairāk nekā puse no reģistrētajām automašīnām jaunu auto segmentā bijuši šo transporta līdzekļu modeļi. Iedzīvotāju vidū populārākā auto marka gan SUV, gan kopējā tirgū bijusi "Škoda", liecina "Citadele Leasing" apkopotie dati.

Darījumu skaits ar dažāda veida SUV tipa modeļiem (mazā, kompaktā, vidējā un lielā apvidus auto) šī gada pirmajos deviņos mēnešos sastāda 55 % no kopējo jauno auto darījumu skaita, kas ir par 15 % vairāk, salīdzinot ar šo pašu periodu pirms gada.

Šī segmenta ietvaros privātpersonas visbiežāk iegādājušās "Škoda Kamiq", "Škoda Karoq", "Toyota RAV4", "Cupra Formentor" un "Dacia Duster" automašīnas. Juridiskām personām visbiežāk SUV klasē reģistrēti darījumi ar "Toyota Yaris Cross", "Toyota RAV4", "Dacia Duster", "Škoda Kodiaq" un "Toyota C-HR" modeļiem.

"Pieprasījums pēc apvidus auto turpina pieaugt, jo jauna auto izvēlē iedzīvotājiem ir svarīgi, lai tas ir iespējami plašāks, tādējādi apmierinot ģimenes vajadzības. Tāpat fakts, ka SUV klases auto ir piemērotāks braukšanai pa dažādiem ceļu segumiem, ir faktors, kas Latvijas tirgū ir vērā ņemams. SUV klases piedāvājums ir pietiekami plašs arī otrreizējā tirgū, un liela daļa modeļu pieejami ar videi draudzīgākiem motoriem, kas ļauj tos finansēt ar izdevīgākiem līzinga nosacījumiem," norāda Ģirts Glāzers, "Citadele Leasing" valdes priekšsēdētājs.

Juridiskās personas joprojām izvēlas "Toyota"

Pirmajos deviņos mēnešos jaunu automašīnu reģistrācijā privātpersonām visbiežāk izvēle kritusi par labu "Škoda" markas auto, aiz kā seko "Toyota" un "Volkswagen". Iecienītāko auto modeļu sarakstā iedzīvotāji ierindojuši "Škoda Kamiq", "Škoda Karoq" un "Toyota RAV4" modeļus.

Juridiskām personām jau tradicionāli lielāko popularitāti izpelnījušies "Toyota" markas automobiļi (2. vietā - "Volkswagen", 3. vietā - "Škoda"). Uzņēmumi visbiežāk iegādājušies tādus modeļus kā "Toyota Corolla", "Toyota Hillux" un "Toyota Yaris Cross".

Lietoto auto topā pārliecinošs līderis "Volkswagen"

Lietoto auto segmentā iecienītākie zīmoli privātpersonām bijuši "Volkswagen", BMW un "Audi", bet populārākie auto modeļi - BMW 3. sērijas auto, "Volkswagen Golf" un "Volkswagen Passat".

Iegādājoties lietotus auto, juridiskās personas pirmajos deviņos mēnešos biežāk izvēlējušās "Volkswagen", "Toyota" un "Volvo" mašīnas, savukārt biežāk pirktie auto modeļi - "Renault Master", "Volkswagen Passat" un "Volkswagen Golf".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu