Noskaties Par braukšanu bez OCTA vienas dienas laikā autovadītāju soda trīs reizes pēc kārtas – jāmaksā 1050 eiro (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Kāds autovadītājs par braukšanu Latvijā bez OCTA polises dienas laikā saņēmis vairākus sodus par kopējo summu 1050 eiro. Polises neesamību fiksēja vidējā ātruma kontroles radari, kas pamazām parādās uz Latvijas autoceļiem, vēsta LTV raidījums “4 studija”.

Pirmā mēneša dati, kopš Latvijā tika ierīkoti vidējā ātruma kontroles radari, liecina, ka no 2500 fiksētajiem pārkāpumiem vairāk nekā 800 bija par braukšanu bez OCTA polises un apmēram 400 – par braukšanu bez derīgas tehniskās apskates.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins raidījumam “4 studija” atklāja, ka saskaņā ar jaunākajiem datiem bez OCTA brauc apmēram 3-4 vai pat 5% autovadītāju, turklāt šie ir tikai dati no dažiem ierīkotajiem radariem.

Vieglās automašīnas vadītājam par braukšanu bez OCTA var piemērot 85-120 eiro sodu, taču tirdzniecības uzņēmuma vai juridiskas personas auto sods ir 350-650 eiro.

Stacionārie fotoradari ikdienā fiksē ātrumu un, ja tas tiek pārsniegts, tad tiek pārbaudīta arī OCTA un tehniskā apskate, savukārt vidējā ātruma kontroles radari fiksē visu.

Vairāk skaties LTV raidījumā “4 studija”

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu