Foto un Video Ķīlnieku drāma Hamburgā beigusies. Bērns nav cietis, bet vīrietis aizturēts (4)

Papildināts plkst.15.45
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Hamburgas lidostā kopš sestdienas vakara ir pārtraukta satiksme, jo lidlauka teritorijā ar automobili iebraucis vīrietis, kas aizbildniecības strīda dēļ sagrābis par ķīlnieku bērnu, paziņoja Vācijas policija. Ar viņu risinājās ilgstošas sarunas, taču svētdien ap plkst.15:40 Vācijas mediji ziņoja, ka vīrietis ir izkāpis no automašīnas un padevies policijai. Viņa četrus gadus vecā meita, ar kuru kopā viņš gribēja doties uz Turciju, nav cietusi.

Sākotnēji no lidostas ēkām evakuēti visi cilvēki.

Sestdien ap plkst.20 (plkst.21 Latvijas laika) bruņotais vīrietis ar automašīnu iztriecies cauri drošības nožogojumam un iebraucis lidlauka teritorijā.

Vīrietis raidījis divus šāvienus gaisā un izmetis no automobiļa divas degošas pudeles, sacīja policijas pārstāvis.

Automašīnā vīrietis atradās kopā ar savu meitu, par kuru viņam ar sievu bija strīds par aizbildniecību.

Automobilis atradās lidlauka perona zonā, kas domāta lidmašīnu novietošanai. 

Nolaupītājs  ar auto piebraucis pie Turcijas nacionālās aviokompānijas "Turkish Airlines" lidmašīnas.

Laikraksts "Bild" vēsta, ka vīrietis esot pieprasījis, lai viņam ļauj iekāpt lidmašīnā un kopā ar meitu doties uz Turciju.

Policisti kopā ar psihologiem ir iesaistījās sarunās ar bērna nolaupītāju. Tika ziņots, ka vīrietis ir 35 gadus vecs un sarunas ar viņu notiek turku valodā.

Sieva iepriekš ziņojusi policijai par bērna nolaupīšanu. Meita atradusies viņas mājās Hamburgas piepilsētā Štādē, kad ieradies viņas vīrs un meitu ar varu aizvedis.

Jau iepriekš sieva bija brīdinājusi policiju, ka viņas vīrs varētu bērnu nolaupīt.

Svētdienas rītā ap plkst.10.00 policija ziņoja, ka četrus gadus vecā meitene fiziski nav cietusi.

“Pašlaik mēs uzskatām, ka bērns ir fiziski vesels. To mēs varam spriest no acu kontakta, kas mums šobrīd ir, un no telefonsarunām ar vainīgo, kur bērns ir dzirdams fonā,”

šorīt lidostā Vācijas preses aģentūrai DPA sacīja policijas pārstāve.

Policija uzskata, ka

noziedznieka “rīcībā ir šaujamierocis un, iespējams, arī nezināma tipa sprāgstvielas”. Galvenā prioritāte ir aizsargāt bērnu. “Sarunas turpinās.”

Incidenta dēļ evakuēti divi Hamburgas lidostas termināļi, bet pasažieri izvietoti lidostas viesnīcā. Kopumā sestdienas vakarā ķīlnieku drāma bija ietekmējusi 3200 pasažierus. Arī tie cilvēki, kuri uzbrukuma brīdī jau atradās lidmašīnās, lai dotos ceļā, tika evakuēti.

Agrā svētdienas rītā lidosta paziņoja, ka ķīlnieku krīzes dēļ lidojumu operācijas tiks apturētas uz nenoteiktu laiku. "Visas dienas garumā būs lidojumu atcelšana un kavēšanās", teikts paziņojumā. Policija lūdz pasažierus uz lidostu pagaidām nebraukt. Uz Hamburgas lidostu pagaidām arī nekursēs tramvajs.

Sākotnēji svētdien Hamburgas lidostā bija plānoti 286 reisi ar aptuveni 34 500 pasažieriem. 

Foto: Hamburgas lidostā vīrietis sagrābis par ķīlnieku bērnu

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu