Zelenskis: Karš Ukrainā nav nonācis strupceļā (7)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien intervijā noliedzis, ka karš Ukrainā nonācis "strupceļā", kā to izdevumā "The Economist" publicētā rakstā bija noradījis valsts bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs.

"Uzskatu, ka pašlaik situācija patiešām ir smaga, bet nedomāju, ka tā nonākusi strupceļā," Zelenskis teica intervijā raidorganizācijas NBC pārraidei "Meet the Press".

Zelenskis sacīja, ka Ukrainas bruņotie spēki "izstrādā dažādus plānus", taču tos "nav iespējams izpildīt bez vajadzīgajiem ieročiem, tas ir fakts".

"Mēs neesam gatavi atdot savu brīvību tam nolādētajam teroristam Putinam. Tāpēc arī mēs cīnāmies," intervijas beigās uzsvēra Zelenskis.

Žurnālā “The Economist” publicētā rakstā Valērijs Zalužnijs brīdināja, ka karš ar Krieviju tagad pāriet jaunā posmā, kļūstot par pozicionālo karu kā Pirmais pasaules karš, pretstatā “manevru” karam, kas paredz kustību un ātrumu.

Pēc viņa teiktā, tas ir izdevīgi Krievijai, ļaujot tai atjaunot savu militāro spēku, kas galu galā apdraudēs Ukrainas bruņotos spēkus un pašu valsti.

“Arī mūsu iespējas apmācīt rezerves mūsu pašu teritorijā ir ierobežotas. Mēs nevaram viegli izbrīvēt karavīrus, kuri ir nosūtīti uz fronti. Turklāt Krievija var uzbrukt mācību centriem. Un mūsu likumdošanā ir nepilnības, kas ļauj pilsoņiem izvairīties no pienākumiem,” viņš norādīja.

“Šodien cilvēki ir noguruši, visi kļūst noguruši, un ir dažādi viedokļi. Tas ir skaidrs, bet strupceļa nav,” neilgi pēc publicēšanas to komentēja Zelenskis.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu