Ministrija lūgusi LU pagarināt tenūrprofesūras konkursa pieteikšanās termiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan Latvijas Universitātes (LU) tenūrprofesūras konkursa prasības atbilst normatīviem aktiem, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicinājusi universitāti pagarināt konkursa termiņu, izriet no IZM paustā tviterī.

Ministrijas vērtējumā, konkurss arī nav pietiekoši plaši starptautiski izsludināts, tāpēc LU aicināta konkursu publicēt ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski.

Kā vēstīts iepriekš, LU izsludinājusi konkursu uz astoņām zinātnes profesora jeb tenūrprofesora amata vietām bioloģijā, medicīnā, fizikā, datorzinātnēs, valodniecībā, filozofijā, kā arī sociālajās un izglītības zinātnēs.

Atbilstoši LU tīmekļa vietnē publicētajai informācijai, konkurss uz tenūrprofesora amata vietām izsludināts 31.oktobrī, savukārt pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 13.novembrim ieskaitot.

Tenūrprofesora galvenajos pienākumos ietilpst noteikt prioritārās pētniecības jomas un virzienus konkrētajā zinātņu nozarē, piesaistīt pētniecības programmas īstenošanai nepieciešamo finansējumu, vadīt pētniecības projektus, kā arī iesaistīties starptautiskos konsorcijos un projektos. Tāpat zinātnes profesoram ir jāizstrādā studiju programmas un kursi maģistra un doktora studiju līmenī, jāvada promocijas darbu izstrāde, kā arī jāveicina zinātnes nozares plašāka atpazīstamība sabiedrībā.

Pretendentiem jābūt zinātņu doktora grādam un darba pieredzei zinātniskajā vai pedagoģiskajā darbā, kā arī organizatoriskajā darbā un komandas vadīšanā. Tāpat pretendentiem jāpārzina latviešu un angļu valoda C1 līmenī, bet ārvalstu pretendentiem jāuzrāda valsts valodas prasmi apliecinošs dokuments, ja valodas zināšanas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai. Papildu kvalifikācijas prasības katrai tenūrprofesūras vietai noteiktas konkursa nolikumā.

Visām tenūrprofesora vakancēm darba samaksa norādīta no 5600 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu