Vētras seku likvidēšanai Jelgavas novadā izlietoti vairāk nekā 60 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Jelgavas novada pašvaldībā, noslēdzoties pabalstu izmaksai, aprēķināti kopējie izdevumi 7. augusta postošās vētras seku likvidēšanai. Pašvaldības apkopotie dati liecina, ka vētras nodarīto postījumu likvidēšanai kopumā pašvaldība tērējusi 60 663 eiro.

Lielākie postījumi novadā tika konstatēti Vilces un Zaļenieku pagastā, kur negaiss ar stiprām vēja brāzmām, spēcīgām lietusgāzēm un lielgraudu krusu sabojāja privātmājas, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas, kā arī pašvaldības īpašumā esošus infrastruktūras objektus.

Lielākā daļa summas jeb 23 312 eiro iedzīvotājiem izmaksāta vienreizēja pabalsta veidā vētras seku likvidēšanai - īpašuma jumta un logu atjaunošanai. Pabalstu saņēma gan privātmājās, gan divās daudzdzīvokļu ēkās dzīvojošie.

Krīzes pabalstos 10 mājsaimniecībām izmaksāti 15 000 eiro.

Lai nodrošinātu būvniecības atkritumu apsaimniekošanu, bija nepieciešami 13 831 eiro, bet izgāzto un lauzto koku zāģēšanai Vilces pagasta Sila kapos - 3416 eiro.

Savukārt izskalojumu aizbēršanai uz ceļiem "Līči - Pirtnieki - Vecsvirlaukas šoseja" Jaunsvirlaukas pagastā, "Ganību ceļš - Jaunstrautiņi" un "Smēdes - Spartaka iela" Cenu pagastā, kā arī "Zvejnieki-Vanadziņi" un "Apiņi-Cimāles" Līvbērzes pagastā pašvaldība tērējusi 2945 eiro.

Jelgavas novada pašvaldība Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ir iesniegusi finansējuma pieprasījumu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 7.augusta vētras radīto zaudējumu novēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu