Valsts prezidenta rezidence - Rīgas pils - būs atvērta ekskursijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidenta rezidence - Rīgas pils - būs atvērta ekskursijām, informēja Valsts prezidenta kancelejā (VPK).

Latvijas Valsts prezidenta institūcijai 14.novembrī apritēs 101.gadadiena. VPK atzīmē, ka, stājoties amatā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kā vienu no savas darbības prioritātēm izvirzīja lielāku Valsts prezidenta institūcijas atvērtību Latvijas sabiedrībai.

Pēc Rinkēviča iniciatīvas turpmāk Valsts prezidenta rezidence - Rīgas pils - būs atvērta ekskursijām, interesentiem piesakoties Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē.

Valsts prezidenta institūcijas 101.gadadienā sagatavoto Rīgas pils apskates programmu kā pirmie iepazīs un pili apmeklēs Latvijas skautu un gaidu organizācijas dalībnieki, jaunsargi un mazpulcēni, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas skolēni, biedrības "Rīgas aktīvo senioru alianse" dalībnieki un "Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas Sustento" grupa.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem 14.novembrī plkst.10.30 būs iespēja doties ekskursijā pa Rīgas pils telpām, vienlaikus piedaloties Valsts prezidentam un Latvijas skautu un gaidu organizācijas dalībniekiem, jaunsargiem un mazpulcēniem.

Rīgas pils ir Latvijas Valsts prezidenta rezidence kopš 1922.gada, kad dibināta Latvijas Valsts prezidenta institūcija. Rīgas pils ir viena no izcilākajām viduslaiku pilīm Latvijā. Tās pamatakmens likts 1330.gada 15.jūnijā.

Pils vairākkārt nopostīta, piedzīvojusi arī pārbūves un paplašināšanas. Pēdējā vērienīgā atjaunošana veikta Latvijas simtgades priekšvakarā. Visas telpas atjaunotas vēsturiskajā izskatā, tās piemērojot mūsdienu prasībām un izmantošanas iecerēm.

Pēc vērienīgajiem rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem kādreizējais Valsts prezidents Raimonds Vējonis darbu Rīgas pilī atsāka 2016.gada 22.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu