Ukraiņu spēki guvuši nelielus panākumus Dņepras kreisajā krastā, apgalvo ISW

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Hersonas apgabalā Ukrainas karaspēks nedaudz pavirzījies Dņepras kreisajā krastā, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Ekspertu analīze liecina, ka 12.novembrī, turpinot sauszemes operāciju, Ukrainas karaspēks guvis nelielus panākumus Hersonas apgabalā Dņepras kreisajā krastā.

Svētdien publicēti ģeolokācijas dati liecina, ka, Ukrainas karaspēks pavirzījies dziļāk Krinki ciemā, kas atrodas 30 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Hersonas un divus kilometrus no Dņepras.

Krievijas tā dēvētie kara korespondenti joprojām ziņoja, ka krievu spēki ir mēģinājuši, bet nav spējuši atspiest ukraiņus no Krinki, turklāt Ukrainas karaspēks veic uzbrukuma operācijas vairākos citos punktos dažu kilometru attālumā no Dņepras.

Viņi arī apgalvoja, ka Ukrainas spēki ir pārvietojuši papildu personālu uz Krinki apkaimi un plāno pārraut Krievijas loģistikas līnijas un uzbrukt infrastruktūrai, kas savieno Krievijas frontes līniju ar aizmugures rajoniem okupētajos Krimas, Hersonas un Zaporižjas apgabalos.

ISW analītiķi secinājuši, ka Ukrainas spēki ir pārsvieduši bruņutehniku uz Dņepras kreiso krastu Hersonas apgabalā un pastiprina uzbrukumus krievu spēkiem un mērķiem okupētajās teritorijās un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu