Krievijā tiek bloķētas paralēlajā importā ievestās Rietumu automašīnas (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Haggardous50000/Shutterstock

Spēkratu īpašnieki, kuru auto Krievijā ievesti paralēlajā importā, saskārušies ar pamatīgām problēmām – viņu transportlīdzekļi tiek bloķēti, vēsta "Izvestia".

Jaunas automašīnas, kas tiek labotas nesertificētos servisos, kļūst nelietojamas. "Tādi upuri arvien biežāk brauc pie mums," norādīja kāda autodīlera pārstāvis.

Problēma jau skārusi BMW, "Mercedes" un "Renault" marku automašīnas. Pēc avota teiktā - pieslēdzot diagnostikas iekārtu 2023. gada BMW X3, kas oficiāli netiek piegādāta Krievijai, vadības panelī iedegušās visas brīdinājuma lampiņas reizē: zems spiediens riepās, izlādējies akumulators utt.

"Automašīnu nācās evakuēt līdz oficiālajam dīleru centram. Mūsu diagnostikas iekārtas parādīja, ka mašīna nobloķējās tāpēc, ka "uzrādījās" kā zagta. Nācās atiestatīt automašīnas programmatūru un no jauna pārbaudīt visus auto parametrus ar alternatīvu metodi," norādīja avots.

Viņš piebilda, ka atbloķēt auto izdevies tikai tāpēc, ka sistēma vēl netika pārkrievota un tajā iestatīta trešās puses programmatūra.

Problēmas pēc mediju sistēmas un vadības paneļa pārkrievošanas sākās BMW X5 modelim. "Nebija iespējams redzēt ne spidometru, ne degvielas patēriņu, braukt bez tā nav iespējams. Atkal palīdzēja programmatūras atiestatīšana uz oriģinālo versiju. Turklāt klients pats atteicies no sistēmas pārkrievošanas. Rezultātā, pateicoties oriģinālajai versijai un atslēgai, izdevās atgūt sākotnējo versiju vācu valodā," norādīja avots.

Ārvalstu autokoncerni pēc aiziešanas no Krievijas Ukrainas kara un sankciju dēļ valstī sāka atslēgt diagnostikas iekārtas un pārstāja atbalstīt programmatūras. Turklāt, pieslēdzot diagnostikas iekārtu automašīnai, notiek kodu apmaiņa. Ja informācija sakrīt, tad tiek iedarbināta mašīnas analīze, ja ne - tā tiek bloķēta.

Tāpat daudzu spēkratu, kas ražoti Rietumos, īpašnieki zaudējuši iespēju izgatavot atslēgas dublikātu un uzzināt tehniskās apkopes vēsturi. Šī problēma skārusi gan "Volkswagen", "Mercedes-Benz" un BMW "premium" klases modeļus, gan populāras vidējās klases automašīnas "KIA" un "Škoda".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu