Foto un video Mieriņa: Krievijas agresija Ukrainā apdraud mieru Latvijā un visā pasaulē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa saka uzrunu no tribīnes Saeimas svinigajā sēdē par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa saka uzrunu no tribīnes Saeimas svinigajā sēdē par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai. Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas agresija Ukrainā tieši apdraud mieru Latvijā un visā pasaulē, šodien par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai sasauktajā Saeimas svinīgajā sēdē teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Krievijas agresijas atbalstītājas Baltkrievijas radītos hibrīdapdraudējumus Latvija jūtot ik dienu uz valsts robežas.

Mēģinājumi ar dezinformācijas, kiberuzbrukumu un citu hibrīdkara elementu palīdzību izraisīt iekšpolitiskas krīzes un haosu vērojami arī citviet Eiropā un ārpus tās.

Mieriņa norādīja, ka Krievija vēlas ietekmēt un mainīt demokrātisko valstu starptautisko attiecību pamatprincipus, uz kuriem balstīta mūsu drošība.

"Krievijas agresija ir globāls apdraudējums, un arī atbildei uz to jābūt globālai. Mums ir jāatbalsta Ukrainas spēju maksimāla stiprināšana, lai nodrošinātu Krievijas militāru sakāvi kara laukā un iespējami drīzāku Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes atjaunošanu," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Foto: Saeimas svinīgā sēde Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā

Foto: Valsts svētku militārā parāde 11.novembra krastmalā

Viņasprāt, ir jāveicina NATO, tātad arī Latvijas drošības telpas nostiprināšana, faktiski pabeidzot tādas vienotas un brīvas Eiropas telpas veidošanu, kurā ietilpst arī Ukraina.

Viņa teica, ka mūsu atbilde uz Krievijas agresiju arī turpmāk būs spēcīga un nepārprotama. "Nedrīkstam pieļaut šaubas, aizspriedumus, minstināšanos vai nogurumu," teica Mieriņa.

Politiķe pateicās sabiedrotajiem par klātbūtni un sadarbību Latvijas un Baltijas reģiona drošības stiprināšanā.

Mieriņa norādīja, ka nedrīkst skatīties uz savu drošību atrauti. Esot nepieciešama vienota nostāja un izlēmība gan attiecībā uz militārā atbalsta sniegšanu Ukrainai, gan lemjot par Ukrainas nākotni Eiropas Savienībā un NATO, gan būvējot Eiropas militārās spējas, kur neiztikt bez straujas militārās industrijas attīstības.

Foto: Svētku noskaņa Rīgā

Tāpēc, stiprinot savas militārās spējas un iekšējo drošību, esot jābūt gataviem rīkoties ātri un izlēmīgi. Tādēļ tieši drošība esot uzsvērta kā viena no augstākajām prioritātēm nākamā gada valsts budžeta projektā, un arī turpmāk ik gadu būs mērķtiecīgi jāpalielina ieguldījums Latvijas aizsardzībā.

Stiprinot Nacionālos bruņotos spēkus, esot jau pieņemti atbildīgi lēmumi, piemēram, izveidots Valsts aizsardzības dienests, pieņemts lēmums par Sēlijas poligona izveidošanu, kas nodrošinās iespējas uzņemt lielākas mūsu sabiedroto NATO militārās vienības.

Viņa pateicās iekšlietu sistēmas darbiniekiem par valsts robežas aizsardzību un ārējās imigrācijas mazināšanu.

Tāpat Saeimas spīkere pateicās ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš ar savu attieksmi, rīcību un darbu dara visu, kas ir viņa spēkos, lai mēs lepotos ar savu valsti, cienītu viens otru un justos droši savās mājās, savā dzimtenē.

Foto: Valsts amatpersonas un iedzīvotāji noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu