Foto un video Rinkēvičs armijas parādē aicina stiprināt tautas kopību un ticību Latvijai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pāri visam ir jāstiprina mūsu tautas kopība un ticība Latvijai, šodien Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai veltītajā militārajā parādē 11.novembra krastmalā teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš pauda pārliecību, ka kopīga apņēmība atturēs tos, kuri nevēl Latvijai labu. "Šīs dienas parāde ir vēl viens apliecinājums mūsu spējām. Taču pāri visam ir jāstiprina mūsu tautas kopība un mūsu ticība Latvijai. Tas ir mūsu lielākais spēks! Jo nav tādu lietu, ko mēs nespējam atrisināt. Nav tādu šķēršļu, ko mēs nevaram pārvarēt. Mēs esam vienoti, un stipra ir mūsu griba," teica Valsts prezidents.

Viņš savā runā pieminēja kaprāli Vitāliju Smirnovu, kurš krita, ziedojot sevi Ukrainas uzvarai.

Smirnovs bija sācis dienestu Latvijas armijā no Brīvības pieminekļa godasardzes līdz Zemessardzes bataljonam dzimtajā Līvānu novadā. Viņa taisnīguma izjūta likusi doties cīņā par Ukrainas brīvību.

"Vitālijs savu dzīvību atdeva ne tikai par Ukrainu, bet arī par brīvu Latviju un Eiropu. Viņa cīņa nav bijusi veltīga. Mēs turēsim Vitāliju piemiņā. Mēs turpināsim sargāt savu un mūsu draugu brīvību,"

uzsvēra prezidents.

Foto: Valsts svētku militārā parāde 11.novembra krastmalā

Viņš pateicās Latvijas karavīriem, kuri apmāca Ukrainas aizstāvjus, viņš īpaši sveica robežsargus, zemessargus un karavīrus, kuri stāv sardzē uz valsts Austrumu robežas, ikdienā sargājot Latviju un Eiropas Savienību.

Valsts prezidents sveica Latvijas karavīrus Kosovā un Irākā, kā arī Latvijas robežsargus un policistus citviet tālumā.

"Latvija nav viena drošības izaicinājumu priekšā. Mums ir sabiedrotie un draugi. Mums ir NATO - 31 valsts ar kopējām vērtībām. Mūsu sabiedroto karavīru klātbūtne šeit, Latvijā, ir NATO solījuma praktisks un ikdienas atgādinājums. Paldies jums par atbalstu un pleca sajūtu,"

teica Rinkēvičs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu