Ķirsis: Zolitūdes traģēdija ir pierādījums, ka daudzi lēmumi tika pieņemti neiedziļinoties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis. Foto: Lita Millere/LETA

Zolitūdes traģēdija ir pierādījums, ka pret saviem darba pienākumiem ir jāizturas atbildīgi, otrdien, 21. novembrī, Rīgas domē pieminot cilvēkus, kuri zaudēja dzīvību Zolitūdes traģēdijā, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Otrdien Rīgas domes Sēžu zālē uz tikšanos tika aicināti traģēdijas glābšanas darbos un seku novēršanā iesaistītie dienesti un to darbinieki.

Ķirsis norādīja, ka Zolitūdes traģēdija ir viens no skumjākajiem notikumiem Latvijas vēsturē.

"Acīmredzams, ka vienaldzība pret savu darbu var pat nogalināt," uzsvēra Ķirsis, papildinot, ka visai sabiedrībai kopumā ir jācīnās ar vēlmi savus darbus pildīt viduvēji vai slikti.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Kods Rīgai") uzsvēra, ka Zolitūdes traģēdija bija liels pārsteigums gan sabiedrībai, gan politiķiem un šis, kā arī citi notikumi trenē sabiedrības noturību.

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte izteica cerību, ka šī traģēdija ir devusi mācību gan sabiedrībai, gan politiķiem.

"Šī traģēdija ir pierādījums, ka daudzi lēmumi tika pieņemti, neiedziļinoties un domājot, ka nekas nenotiks," uzskata Kondrāte, papildinot, ka līdzīgi lēmumi tiek pieņemti arī tagad.

Jau ziņots, ka desmit gadu laikā krimināllieta pret iesaistītajiem ir izgājusi divas tiesu instances, bet līdz gala spriedumam vēl nav nonākts. Pirmās divas tiesu instances par vainīgu ir atzinušas tikai būves būvinženieri Ivaru Sergetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu