Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Foto Izraēla dod triecienus vēl vienai slimnīcai Gazas joslā

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas bruņotie spēki pirmdien sāka uzbrukumus Indonēziešu slimnīcai Gazas joslas ziemeļos.

Pagājušajā nedēļā Izraēla īstenoja operāciju al Šifas slimnīcā, kas bija lielākā ārstniecības iestāde Gazas joslas ziemeļu daļā. Kopš al Šifas slimnīcas ieņemšanas apmēram piecas reizes mazākā Indonēziešu slimnīca kļuva par vienīgo slimnīcu, kas vēl darbojās Gazas joslas ziemeļos.

Gazas joslā valdošā teroristiskā grupējuma "Hamās" kontrolētā Veselības ministrija apgalvo, ka pirmdien slimnīcas otrajā stāvā ietriecies artilērijas lādiņš, nogalinot 12 cilvēkus. Izraēla noliedz slimnīcas apšaudīšanu un norāda, ka bruņotie spēki atbildējuši uz kaujinieku uzbrukumiem.

Foto: Reuters/AFP/Scanpix

2016.gadā atklātā Indonēziešu slimnīca Gazas joslā tika uzcelta par Indonēzijas valdības līdzekļiem. Tajā ir 140 gultasvietas, un tajā strādā apmēram 400 cilvēku liels palestīniešu personāls, kā arī neliels skaits brīvprātīgo no Indonēzijas. 

Pasaules Veselības organizācija (PVO) pirmdien nosodīja uzbrukumus Indonēziešu slimnīcai. "Pēdējo sešu nedēļu laikā notikuši vairāki uzbrukumi veselības aprūpes iestādēm [Gazas joslā], kas noveduši pie piespiedu masveidīgas evakuācijas no slimnīcām un nāvēm un ievainojumiem gan pacientu, gan to pavadoņu, gan arī slimnīcās patvērušos cilvēku vidū," teikts PVO paziņojumā.

Organizācija norādīja, ka saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju okupētajās kopš 7.oktobra notikuši 335 uzbrukumi veselības aprūpes objektiem palestīniešu teritorijās, 164 no tiem Gazas joslā. Tajā pašā periodā notikuši arī 33 uzbrukumi veselības aprūpes objektiem Izraēlas teritorijā.

Indonēzijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka nevarot sazināties ar trim indonēziešu brīvprātīgajiem.

Foto: Reuters/AFP/Scanpix

"Uzbrukums ir nepārprotams starptautisko humanitāro tiesību pārkāpums," paziņoja Indonēzijas ārlietu ministre Retno Marsudi. "Visām valstīm – jo īpaši tām, kurām ir ciešas attiecības ar Izraēlu, – ir jāizmanto visa sava ietekme un iespējas, lai aicinātu Izraēlu pārtraukt šīs šausmas."

"Hamās" kontrolē esošā Gazas joslas Veselības ministrija paziņojusi, ka sadarbībā ar Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju apmēram 200 pacienti ar autobusu nogādāti Nasera slimnīcā Hanjunisā, Gazas joslas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu