Foto un Video Gandrīz visā Latvijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Ceturtdienas rītā ap plkst. 6.30 sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanā iesaistītas 114 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšana uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināta uz Tallinas šosejas (A1) visā tās garumā; uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei; uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem; uz Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4), (Salaspils-Babīte) (A5) visā maršruta garumā; kā arī uz Daugavpils, Jelgavas un Liepājas šosejas visā to garumā.

Foto: Rīgu noklāj sniega kārta

Tāpat braukšana ir apgrūtina uz autoceļiem Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12), Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13); uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem, kā arī uz valsts reģionālā autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Valkas apkārtni.

Tikmēr Rīgas ielu tīrīšanas darbos jau no plkst.2.30 iesaistītas visas pieejamās 65 tehnikas vienības. Tomēr veidojas sniega sanesumi un sniega putra, tādēļ ir apgrūtināti braukšanas apstākļi un slikta redzamība, bet, kūstot sniegam, veidosies peļķes. Jau no plkst.3 sākta ietvju tīrīšana, kur iesaistītas 46 tehnikas vienības un astoņas brigādes, kas veic darbu ar rokām vietās, kur netiek klāt tehnika.

Video: Sniegputenis Zasulaukā

Foto: Ulbrokā no ceļa nobraukusi automašīna

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Ielu un ietvju uzturēšanā iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu, īpaši gadījumā, ja automašīna nav aprīkota ar ziemas riepām.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Sinoptiķi prognozē, ka dienas gaitā braukšanas apstākļi uzlabosies, tomēr vietām austrumu novados tie vēl pasliktināsies.

Pēcpusdienā un vakarā vietām iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu