Cik sezonu iztur ziemas riepas? (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Cik sezonu kalpo viens ziemas riepu komplekts? Vienu, divas, trīs - bet varbūt piecas? Cik ilgi "iet" viena degvielas bāka, retoriski vaicā Mārtiņš Grīnbergs, "Goodyear" riepu tirdzniecības vadītājs Baltijā.

Viss atkarīgs no automašīnas tipa, braukšanas stila un segumiem, ar ko jāsastopas riepām. Ja nebraucam ar ziemas riepām visu gadu - un tad tās tiešām izvelk tikai vienu gadu - ar komplektu vajadzētu pietikt 2, varbūt 3 sezonām. Ziemas riepu nobraukums ir 70% no vasaras riepu snieguma.

Gadās arī ziemas riepu modeļi ar teju fantastiskiem nobraukumiem, kas līdzinās vasaras riepām. Taču šis rezultāts neizbēgami panākts uz snieguma rēķina. Lai ietaupītu uz ziemas riepām un to maiņu, arvien vairāk autoīpašnieku izvēlas vissezonu riepas. Tādas ir arī "Goodyear" krājumā, tomēr Mārtiņš Grīnbergs pret šo risinājumu izturas piesardzīgi.

Vissezonu riepu vietā labāk izvēlēties cietā sastāva jeb Centrāleiropas tipa ziemas riepas. Ieguvumi un cena būs līdzīgi, bet braukšana ziemā - pārliecinošāka. Vienlaikus eksperts norāda, ka nav nekāda pamata baumām par to, ka no nākamā gada ziemā vairs nedrīkstēs braukt ar vissezonu riepām, – ja vien uz tām būs 3 virsotņu jeb sniegpārsliņas simbols.

Uz kārtīgām vissezonu riepām allaž būs ziemas riepām nepieciešamais apzīmējums. Vēl viena bieži apspiesta tēma ir pieļaujamais atlikušais protektora dziļums. Kaimiņos Lietuvā tas ir mazāks - 3 mm, Latvijā - 4 mm. Tas nozīmē, ka, sākot ziemas sezonu ar 5 mm atlikumu, tuvāk pavasarim var nākties meklēt jaunas riepas.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu