Austrumu slimnīcā nogādāts 21 karā Ukrainā smagi cietis cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS)
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) Foto: TVNET

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā šodien ar labdarības projekta "M-Help.com" organizēto palīdzības autobusu tika nogādāts 21 karā Ukrainā smagi cietis cilvēks, informēja slimnīcā.

RAKUS un "M-Help.com" sadarbība risinās jau kopš 2022.gada, kad Krievija iebruka Ukrainā, un šogad novembrī slimnīca Ukrainā cietušos uzņem jau astoto reizi. Arī šajā reizē RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls. Visiem pacientiem tika veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings - dažādi radioloģiskie un laboratoriskie izmeklējumi. Tāpat bija jāpārliecinās par dažādu hospitālo infekciju iespējamo klātbūtni, jo, kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

Lai novērstu kropļojošo kara ievainojumu sekas, RAKUS specializētajās klīnikās ārstēsies seši ļoti smagus kara ievainojumus guvušie karavīri. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas, neiroķirurģiskas un mikroķirurģiskas operācijas.

Visu ārstēšanās laiku ar pacientiem strādās RAKUS Rehabilitācijas klīnikas fizioterapeiti, ergoterapeiti un rehabitologi, lai sekmētu ātrāku atlabšanu pēc smagām operācijām. Savukārt 15 no atvestajiem pacientiem pārvedīs ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari".

Ukrainas karā cietušo pacientu atvešana uz RAKUS tiek īstenota, pateicoties privātai iniciatīvai - labdarības projekta "M-Help.com" dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka rīcībai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu