Valsts kanceleja neredz iespējas vēl mazināt valsts pārvaldes ierēdņu skaitu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kanceleja neredz iespējas vēl mazināt valsts pārvaldes ierēdņu skaitu, nemazinot funkcijas, pauda Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.

Viņa sacīja, ka šobrīd nav vairs iespējams mazināt cilvēku skaitu, nepārskatot valsts pārvaldei uzticētās funkcijas un neanalizējot, kā paveikt pārvaldei uzticētos procesus.

Pašlaik fokuss aktuālajā Valsts pārvaldes modernizācijas plānā esot uz procesu optimizēšanu, efektivitātes palielināšanu, standartizēšanu, atbalsta funkciju centralizēšanu un administratīvā sloga mazināšanu.

Šobrīd nodarbināto daudzumu plānots noturēt 2022.gada līmenī, kad valdībai tika prezentēti Valsts pārvaldes reformu plānā 2020 sasniegtie rezultāti, proti, ierēdņu skaits trīs gadu laikā tika samazināts par 7,64%.

Vienlaikus periodiski kādās iestādēs nodarbināto skaits var pieaugt uz noteiktu laiku, jo norisinoties intensīvs posms Atveseļošanas un noturības mehānisma projektu un Eiropas Savienības Sociālā fonda projektu ieviešanā. Tomēr tās ir terminētas izmaiņas nodarbināto skaitā.

Jau ziņots, ka Saeimas Administrācijā amatu saraksts tiks samazināts par 26,5 jeb 10% no Administrācijas amata vietām. Darbiniekiem, kuru amata vietas netiks saglabātas un kuriem uzteikti darba līgumi saistībā ar darbinieku skaita samazināšanu, likumā noteiktajā kārtībā tiks izmaksāts atlaišanas pabalsts, kura apmērs individuāli atkarīgs no nostrādātā laika valsts pārvaldē. Tāpat tiks izmaksātas kompensācijas par neizmanto atvaļinājumu.

Lēmumi par būtiskām izmaiņām Saeimas Administrācijas amatu sastāvā un struktūrā jeb par tās optimizāciju pieņemti, pamatojoties uz šogad pirmajā pusē veiktu funkciju un procesu izvērtējumu.

Izmaiņas galvenokārt saistītas ar plānoto procesu modernizāciju, jaunu digitālo risinājumu un apjomīgu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) projektu ieviešanu, kas prasa attiecīgas izmaiņas nepieciešamajās kompetencēs, cilvēkresursu sastāvā, funkciju sadalījumā un darba organizācijā.

Administrācijas struktūras pirmās izmaiņas būs spēkā no decembra sākuma.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu