FOTO Ukrainā parādījušies pirmie "Abrams" tanki (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: "X"/@front_ukrainian

Ukraiņu militārpersona savā "Telegram" kanālā publicējusi pirmo attēlu ar amerikāņu "Abrams" tanku Ukrainā.

Izskanējušas versijas, ka foto uzņemts netālu no frontes līnijas Ukrainas austrumos.

Kā norāda amerikāņu medijs "Forbes" M1A1 "Abrams" ir uzlabota M1 versija. Tā uzlabota divās versijās - M1A1 SA (Situational Awareness) un M1A2 SEP (Situational Awareness). Ukrainai pašlaik piegādāta SA versija. Amerikāņiem ir ap 650 SA versijas tanku, un viņi tos plāno divu gadu laikā nomainīt pret M1A2 versijas tankiem. Un tā varētu būt laba ziņa ukraiņiem, jo tādā gadījumā ASV varētu nodot vēl vairāk M1A1 tankus.

Šī gada 25. septembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainā ieradusies pirmā daļa "Abrams" tanku. Savukārt 18. oktobrī tika apstiprināts, ka Ukrainai piegādāti visi solītie amerikāņu tanki.

Šo tanku paātrināta ierašanās atbilst Ukrainas steidzamajai nepieciešamībai strauji un efektīvi nostiprināt savas aizsardzības pozīcijas.

Kopumā ASV apsolīja piegādāt Ukrainai 31 "Abrams" tanku.

ASV augusta sākumā oficiāli apstiprināja pirmās tanku "Abrams" partijas piegādi Ukrainai un ka tie ieradīsies Ukrainā līdz rudens sākumam.

ASV maijā Vācijā sāka apmācīt Ukrainas karavīrus šo tanku izmantošanai. 31 tanku, kas paredzēti Ukrainai, vairākus mēnešus atjaunināja un sagatavoja piegādei.

Pentagons aprīlī paziņoja, ka plāno līdz gada beigām nodot Ukrainai tankus "M1 Abrams". ASV sūta vecākos M1A1 modeļus, nevis modernāko A2 versiju, kuru piegāde Ukrainai prasītu gadu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu