Rīgā atvērs vairākus desmitus parakstu vākšanas vietu referenduma ierosināšanai par partnerības likumprojektu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Parakstu vākšana. Ilustratīvs attēls.
Parakstu vākšana. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā tiks izveidotas 45 parakstu vākšanas vietas referenduma ierosināšanai par partnerības likumprojektu, trešdien lēma Rīgas dome.

Parakstu vākšanas vietas tiks ierīkotas Rīgas 6., 25., 31., 33., 34., 40., 47., 49., 72., 80., 89., 92. vidusskolā, Imantas vidusskolā, Ostvalda vidusskolā, Arkādijas vidusskolā, Ziepniekkalna vidusskolā, Šmēlinga vidusskolā, Raiņa vidusskolā, Centra humanitārajā vidusskolā un 64. vidusskolas sākumskolā.

Parakstu vākšanas vietas būs Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolā, Žoltoka pamatskolā, 63. pamatskolā, Čiekurkalna pamatskolā, Jaunciema pamatskolā, Vācu ģimnāzijā, Ziemeļvalstu ģimnāzijā, Angļu ģimnāzijā, 1. un 3. ģimnāzijā, Natālijas Draudziņas ģimnāzijā un Valsts klasiskajā ģimnāzijā.

Tās tiks ierīkotas arī kultūras centros "Iļģuciems", "Imanta", Rīgas Kongresu namā, Bērnu un jauniešu centrā "Laimīte" kā arī tirdzniecības centros "Mols", "Stockmann" un "Domina Shopping".

Iedzīvotāji Rīgā varēs parakstīties arī administratīvajās ēkās Eduarda Smiļģa ielā 46, Daugavpils ielā 31, Brīvības gatvē 266, "Rīgas namu pārvaldnieka" iecirknī "Austrumi", valsts sociālās aprūpes centra filiālē "Ezerkrasti" un Ropažu novada pašvaldības Garkalnes pagasta teritoriālajā pārvaldē Rīgā, Brīvības ielā 455.

LETA jau ziņoja, ka parakstu vākšana, lai sarīkotu referendumu par partnerības institūta ieviešanas galveno likumprojektu jeb grozījumiem Notariāta likumā notiks no 7.decembra līdz 5.janvārim, nolēmusi Centrālās vēlēšanu komisija (CVK).

Parakstīties varēs īpašās vietās, kuras līdz 4.decembrim noteiks katra pašvaldības dome savā teritorijā, aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars. Informācija par pašvaldību noteiktajām parakstu vākšanas vietām būs pieejama arī CVK interneta vietnē.

Lai ierosinātu referendumu, būs jāsavāc vienas desmitās daļas jeb aptuveni 155 000 vēlētāju parakstu.

Saeimas vairākums 9.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024.gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, kas būs arī veids, kā savas attiecības legalizēt un juridiski sakārtot viena dzimuma pāriem.

Tomēr īsi pēc tam opozīcijas politiskie spēki paziņoja, ka ir savākuši 34 Saeimas deputātu parakstus, lai mēģinātu panākt referenduma ierosināšanu par minētajā likumu pakotnē esošā Notariāta likuma grozījumu ieviešanu.

Atbilstoši Satversmei pēc 34 Saeimas opozīcijas - "Apvienotā saraksta", "Latvija pirmajā vietā" un Nacionālās apvienības - deputātu prasījuma prezidents uz diviem mēnešiem apturēja Saeimā pieņemto grozījumu Notariāta likumā izsludināšana.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu