23.jūnijā, kad algotņu grupējuma “Vagner” vadonis Jevgeņijs Prigožins jau gatavojās saviem kaujiniekiem dot pavēli sākt dumpi un doties uz Maskavu, lai gāztu Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba vadītāju Valēriju Gerasimovu, šķietami nenozīmīgs pasākums norisinājās arī Krievijas Valsts domē.

Šajā dienā ap plkst. 17 Valsts domes Mazajā sēžu zālē sapulcējās vairāki desmiti cilvēku. Vispirms sanākušajiem tika demonstrēta partijas “Taisnīgā Krievija” līdera Sergeja Mironova uzruna. Pēc tam klātienē runas teica vairāki partijas deputāti un funkcionāri. Viņi kritizēja varas iestādes par nepietiekamu atbalstu Krievijas armijai tās iebrukumā Ukrainā un aicināja piesaistīt papildu līdzekļus armijai, tostarp piedāvājot iedzīvotājiem iegādāties valsts obligācijas vai ieviešot valsts alkohola tirdzniecības monopolu.

Pasākums notika laikā, kad “Taisnīgā Krievija” tika uztverta kā partija, kas atklāti simpatizē gan Prigožinam, gan “Vagner”. Partija vairākas reizes bija mēģinājusi panākt “privāto militāro kompāniju” legalizēšanu, iesniedzot parlamentā attiecīgus likumprojektus. Mironovs lielījies, ka viņš ir draugos ar Prigožinu un fotografējies ar Prigožina dāvāto veseri. Jāatgādina, ka veseris ir viens no “Vagner” cietsirdības simboliem. Tas par tādu kļuva pēc tam, kad atklātībā nonāca video, kurā redzams, kā “vāgnerieši” ar veseri nosit Ukrainas gūstā pabijušu grupējuma kaujinieku. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X