Ir pēdējais brīdis risināt darbaspēka trūkuma problēmu! Latvijas uzņēmēju, politiķu un amatpersonu aprindās valda vienprātība, ka demogrāfiskie rādītāji ir kļuvuši par pavisam objektīvu faktoru, kas ietekmē Latvijas makroekonomiku. Raidījuma «Pulss» epizodē par šīm tēmām sarunāties aicinājām Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektoru Kasparu Gorkšu un bijušo labklājības ministru Gati Eglīti (Jaunā Konservatīvā partija, JKP).

"Esmu redzējis, ko tas nozīmē, kad īsā laikā, nekontrolēti salaižot iekšā no dažādām arābu valstīm un Āfrikas valstīm, mainās pilsēta un valsts. Ir vairākas Eiropas valstis – Zviedrija, Anglija, Beļģija –, kuras tagad raud," saka bijušais labklājības ministrs Gatis Eglītis (Jaunā Konservatīvā partija, JKP)

Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs uzsver, ka darbaspēka trūkuma problēma ir ne tikai Latvijas, bet visas  Eiropas kontekstā. "Eiropā šobrīd dzīvo aptuveni 10% no pasaules populācijas. Prognozē, ka nākotnē tie būs tikai 5%.

Cīniņš ES par kvalificētu darbaspēku ir ļoti sīvs.

Vācija ir paziņojusi, ka līdz 2035. gadam ir jāpiesaista 7 miljoni darbinieku. Tāpēc mums, Latvijai, ir jārīkojas izlēmīgi un ātri, lai mēs varētu piesaistīt kvalitatīvu darbaspēku pietiekami ātri."

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X