Avdijivkas virzienā situācija pastāvīgi mainās; nakts bijusi salīdzinoši mierīga

TVNET/LETA/UNIAN
Foto: AFP/SCANPIX

Situācija Doneckas apgabala Avdijivkas virzienā ir "ļoti dinamiska" un pastāvīgi mainās, intervijā ukraiņu telekanālam "Freedom" svētdien atzina Avdijivkas pilsētas kara administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs.

Nevar teikt, ka "šobrīd ir kluss", tiesa, nakts aizvadīta salīdzinoši mierīgi, atzina mērs.

"Pret pilsētu vispār nebija vērstas masīvas apšaudes, bija tāda atsevišķu šāviņu atlidošana pilsētas vecajā daļā, pilsētas centrālajā daļā. Arī attiecībā uz pozīcijām bija vairāk vai mazāk mierīgi. Bija masīvas apšaudes, tomēr to nebija daudz," sacīja Barabašs.

Ienaidnieks veic pastāvīgus triecienus Avdijivkas Koksa ķīmijas rūpnīcai, neraugoties uz to, ka tam ir "kolosāli zaudējumi", norādīja mērs.

Uzbrukumu skaita samazināšanās šajā virzienā ir saistīta ar laikapstākļu pasliktināšanos un okupantu lielajiem zaudējumiem - gan dzīvā spēka, gan tehnikas, skaidroja pilsētas galva.

"Katrā gadījumā viņi zaudē spēkus, katrā gadījumā tādu, kas vēlas doties triecienuzbrukumā brīvprātīgi, kļūst mazāk un mazāk. Arvien vairāk un vairāk ir to, kas atsakās," situāciju raksturoja Barabašs.

"Saprotams, viņi tur veic savas motivējošas pārrunas, bet atkārtošos - arvien vairāk un vairāk ir tādu cīnītāju, kas atsakās doties triecienuzbrukumā Avdijivkai," rezumēja pilsētas galva.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu