Izsludināts konkurss uz Latvijas Kultūras akadēmijas rektora amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) izsludinājusi atklātu starptautisku konkursu uz rektora amata vietu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsludinātā amata vieta ir uz noteiktu laiku - pieciem gadiem no amatā stāšanās dienas.

Rektora amata konkursā no pretendentiem tiek sagaidīts zinātnes doktora grādam vai profesionālā doktora grādam mākslās vai akadēmiskajā amatā ievēlētam profesoram mākslas jomā jebkurā Latvijas vai ārvalstu augstskolā. Tāpat pretendentiem jābūt vismaz pēdējo desmit gadu laikā gūtai pieredzei un sasniegumiem kultūrā, humanitārajās un mākslas zinātnēs un augstākajā izglītībā. Tiek sagaidīta arī vadības pieredze augstākās izglītības, kultūras un zinātnes jomā, valsts vai pašvaldību institūciju vai to iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību, kultūras un radošā sektora uzņēmumu vai nevalstisko organizāciju vadībā.

Pretendentiem jāpiemīt nevainojamai reputācijai. Tiek arī prasīts redzējums par LKA misiju, mērķiem un vietu Latvijas un Eiropas kontekstā, LKA kā mākslu un kultūras universitātes darbības virzieniem, cilvēkresursu, finanšu resursu un infrastruktūras efektīvu pārvaldību un pārmaiņu vadīšanu, starptautiskas stratēģiskas partnerības veidošanu un piedalīšanos starptautiskos tīklos.

Mēneša bruto atalgojums tiek piedāvāts no 4539 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

LKA rektora amata pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2024.gada 15.janvārim. Konkursa atlase noritēs vairākās kārtās saskaņā ar LKA padomes apstiprināto Nolikumu par rektora vēlēšanām. Gala lēmums tiks pieņemts balsojumā augstskolas Satversmes sapulcē.

Pašreizējai LKA rektorei Rūtai Muktupāvelai šis ir jau otrais izpildes termiņš, kas tuvojas noslēgumam. Augstskolu likums nosaka, ka viena persona nevar pretendēt uz rektora amatu vairāk par diviem izpildes termiņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu