Noskaties Policijas un CSDD reidos atklājas skarbā realitāte par šoferu gatavību ziemai (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta.

Kā atzīst vairums autovadītāju, viņi jūtas ziemai gatavi, taču, lai pārbaudītu reālo situāciju, daudzviet Latvijā tiek rīkoti Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Valsts policijas reidi, kuros atklājas skarba realitāte, vēsta raidījums "Degpunktā".

Līdz 1. decembrim spēkratiem bija atļauts pārvietoties ar vasaras riepām, kuru protektora dziļums nav mazāks par 1,6 milimetriem. No 27. novembra līdz 1. decembrim ceļu satiksmes drošības direkcija pārbaudīja 1979 automašīnas, no kurām 26 bija ar vasaras riepām, 59 protektora dziļums bija zem trim milimetriem, 89 tas bija starp trim un četriem milimetriem un 152 diviem spēkratiem tie bija četri līdz pieci milimetri. Līdz ar to apmierinošs riepu protektora dziļums konstatēts 1653 vadītājiem.

Netrūka arī tādu vadītāju, kuru riepas bija tikpat gludas kā Pirmajā formulā. Nu jau par obligāto ziemas riepu pirmo pārbaudes vietu tika izvēlēta Dobeles šoseja Jelgavā, pie pagrieziena uz ceturto līniju.

CSDD pārstāvis Uldis Zandbergs stāsta, ka pārbaudīti vairāki desmiti transportlīdzekļu un vismaz pieciem protektora dziļums ir tāds, ka ziemu neizbraukt un riepas būtu jānomaina.

Lielākā daļa vadītāju pārbaudes vietā iebrauc pašpārliecināti un ar smaidu sejā. Uzdodot jautājumu, vai pārbaudes nepieciešamas, šaubu nav.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu