Cik šoferiem var izmaksāt brauciens ar kupenu uz mašīnas? (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Steve Skjold/Shutterstock

Pēdējās nedēļas teju katru dienu Latvijā pamatīgi snieg. Tas, protams, ir pamatīgs apgrūtinājums visiem satiksmes dalībniekiem, jo īpaši transportlīdzekļu īpašniekiem. Tiesa, vērts atcerēties, ka pirms brauciena sākuma transportlīdzeklis ir jānotīra, pretējā gadījumā var saņemt bargu sodu.

Rīgas pašvaldības policijā skaidro, ka braukšana ar sniega kupenu uz jumta, kas apdraud citus satiksmes dalībniekus, ir bīstama un par to vadītājs var tikt sodīts - līdz 350 eiro.

Tātad, ja naktī pamatīgi snidzis, nepietiek ar to, ka auto īpašnieks no rīta notīra tikai stiklus un priekšējo daļu.

Valsts policija skaidroja, ka transportlīdzekļa uzturēšanu ziemā galvaspilsētā nosaka Rīgas domes saistošie noteikumi - transportlīdzekļu īpašnieki vai turētāji, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, nodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem.

Par saistošo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu: fiziskajām personām - līdz 350 eiro, juridiskajām personām - līdz 1400 eiro.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka transportlīdzekļa vadītājam jādara viss iespējamais, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie - gājēji un velosipēdu vadītāji.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu