FOTO un VIDEO TVNET piedalās "Porsche Cayenne" izaicinājumā. Kāds ir reālais degvielas ietaupījums, braucot ar hibrīdu? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Portāls TVNET saņēma unikālu ielūgumu piedalīties "Porsche Cayenne" izaicinājumā, kura laikā rīta sastrēgumu pašā pīķī ar jauno "Porsche Cayenne E-Hybrid" bija jāizbrauc konkrēts maršruts ar maksimāli zemu degvielas patēriņu. To, kā mums veicās, plašāk skaties video sižetā!

Par pašu izaicinājumu

"Porsche Cayenne Challenge" trīs dalībnieki – "OX Drive" līdzīpašniece un digitālā satura veidotāja Egija Gailuma, raidījumu un pasākumu vadītājs un digitālā satura veidotājs Mārtiņš Kapzems, kā arī portāla TVNET Auto sadaļas redaktors Mārcis Gaigalnieks – tika aicināti izbraukt speciāli sastādītu maršrutu no Ādažiem līdz "Porsche" centram Rīgā aktīvākajā rīta sastrēgumstundā ar jauno "Porsche Cayenne E-Hybrid" modeli, cenšoties maksimāli ietaupīt degvielu.

Par uzvarētāju kļuva tas dalībnieks, kura brauciena laikā degvielas patēriņš bija tuvāks nullei, izmantojot tikai "Hybrid auto" braukšanas režīmu. Salīdzinājumam maršrutu veica arī "Porsche Experience" instruktors Valters Zviedris ar "Porsche Cayenne S Coupe" benzīna dzinēja auto, lai redzētu reālo degvielas patēriņu.

Pārbaudījuma mērķis ir vēlreiz uzsvērt un aktualizēt hibrīdauto acīmredzamās priekšrocības izmantošanai pilsētvidē un kopējo degvielas patēriņa ietaupījumu.

Kādi iespaidi par izaicinājumu un automašīnu radās TVNET Auto redaktoram?

Vispirms jāsaka paldies "Porsche" komandai par uzaicinājumu iesaistīties šajā sacīkstē, jo iepriekš nebiju tādos pasākumos piedalījies. Protams, sākumā bija neliels satraukums, jo nezināju, kas sagaida un kā man veiksies. Vērts piebilst, ka šī man bija pirmā pieredze ar tik jaunu un modernu automašīnu.

Sākumā šķita, ka rezultāts varētu būt ļoti labs, jo aptuveni pirmo pusstundu viss ritēja kā pa diedziņu. Līdzko pasaki, ka viss norit veiksmīgi, tā rodas nopietnas problēmas - uz Augusta Deglava ielas iesprūdu pamatīgā sastrēgumā. Tajā brīdī arī piezagās pirmās domas, ka rezultāts vairs tik labs nebūs, jo laiks gāja un degvielas patēriņš arī pamazām kāpa.

Kad tiku cauri šim sastrēgumam, jau šķita, ka turpinājumā viss izdosies, taču tā nebija. Burtiski pēc pāris minūtēm, kad nogriezos uz Pērnavas ielu, ieraudzīju vēl vienu sastrēgumu. Turklāt satiksme šajā posmā kustējās vēl lēnāk.

Galu galā noteiktajā maršrutā pavadīju teju divas stundas. Pēc veiksmīgā sākuma likās, ka pirmajai reizei rezultāts būs labs, taču iekšā bija tāds neliels satraukums, jo nezināju, kā nobrauks konkurenti.

Runājot par "Porsche Cayenne E-Hybrid" – sākumā man šķita, ka automašīna būs ļoti sarežģīta, bet brauciena laikā domas pamatīgi mainījās. Vadības panelis bija advancēts, bet tajā pašā laikā viss sakārtots tā, lai šoferim nebūtu lieki jādomā, kur kas atrodas.

Ļoti gribas izcelt ērtumu, jo varu atzīt, ka šis pavisam noteikti bija komfortablākais brauciens manā šofera pieredzē. Ņemot vērā to, kāda ir ceļu kvalitāte Rīgā, automašīna bedres un bruģētos ceļus izbrauca bez problēmām.

Tāpat, aplūkojot automašīnu no ārpuses, rodas iespaids, ka spēkrats ir paliels, taču, sēžot pie stūres, iespaids ir gluži pretējs. Automašīnas priekšējā daļa ir ļoti viegli pārredzama.

Brauciens notika dienā, kad Rīgā pirmo reizi uzsniga noturīga sniega sega. Un, kā mēs zinām pēc pieredzes, ne visi autovadītāji jau ir sagatavojušies ziemai. Tieši šī iemesla dēļ vēlos uzslavēt "Porsche" vadāmību, jo nevienā brīdī neradās sajūta, ka varu zaudēt kontroli pār spēkratu. Tur, kur vēlējos auto pagriezt, tur tas arī griezās, nevienā brīdī nebija "jācīnās" ar stūri.

Rezultāti

Šajā izaicinājumā uzvaru izcīnīja Egija Gailuma, otro vietu ieņēma Mārtiņš Kapzems, bet trešo - Mārcis Gaigalnieks. Rezultāti apskatāmi zemāk esošajā tabulā. Jāpiebilst, ka Valtera Zviedra rezultāts bija salīdzinājums, jo viņš brauca ar "Porsche Cayenne S Coupe", kam ir benzīna dzinējs.

DalībnieksKopējais brauciena laiksKopējais brauciena garumsVidējais degvielas patēriņšVidējais ātrums
Egija Gailuma1h 41min37,6 km0,4 l/100 km23 km/h
Mārtiņš Kapzems2h 12min37,6 km0,7 l/100 km18 km/h
Mārcis Gaigalnieks1h 49min37 km1,7 l/100 km21 km/h
Valters Zviedris1h 13min37,8 km13,1 l/100 km31 km/h

Par automašīnu "Porsche Cayenne E-Hybrid"

Automašīnas tehniskās detaļas:

  • Cilindru skaits - 6;
  • Darba tilpums - 2 995 cm3;
  • Jauda (kW/ZS) - 224 kW/304 ZS;
  • Elektromotora jauda (kW/ZS) - 130 kW/176 ZS;
  • Kombinētā jauda (kW/ZS) - 346 kW/470 ZS;
  • Kombinētais degvielas patēriņš - 1,5 l/100 km;
  • Kombinētais strāvas patēriņš - 28,9 kWh/100 km;
  • Vidējais degvielas patēriņš - 1,9 l/100 km;
  • Vidējais strāvas patēriņš - 24,6 kWh/100 km;
  • Nobraucamais attālums ar elektromotoru (pēc auto specifikācijas) - 73 km;
  • Nobraucamais attālums ar elektromotoru pilsētas režīmā (pēc auto specifikācijas) - 90 km.

Detalizēti "Porsche Cayenne E-Hybrid" apskatāms šeit.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu