FOTO Okupanti radījuši jaunu aizsardzību T-90M tankiem pret ukraiņu droniem (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: defence-blog.com

Okupanti radījuši jaunu aizsardzību tankiem, kas izstrādāta, lai cīnītos pret Ukrainas kamikadzes droniem, kas nodarījuši ievērojamus zaudējumus krievu kaujas tehnikai.

T-90M tankam modernizētajā versijā ir inovatīva nojume, kas apbruņota ar "Kontakt-1" sprādzienbīstamās reaktīvās bruņas ķieģeļiem. Bruņas novietotas tanka nojumes virspusē un sānos.

Foto: defence-blog.com

Šāda aizsardzības tipa ieviešana Krievijas bruņotajos spēkratos datējama ar 2021. gada nogali, kas sakrīt ar okupantu gatavošanos karam Ukrainā. Lai gan sākotnēji tās tika radītās kā potenciāla aizsardzība pret prettanku vadāmajām raķetēm, to efektivitāte pret šādiem draudiem joprojām ir neskaidra.

Tā kā bruņotiem transportlīdzekļiem dronu uzbrukumi notiek arvien biežāk, šāda tipa bruņu pielāgošana turpina attīstīties, kļūstot jau par pašsaprotamu lietu. Nav šaubu, ka šis kalpos arī kā piemērs citām pasaules valstīm.

Foto: defence-blog.com

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022. gada 24. februārī krievi zaudējuši 5600 tankus, 10 456 bruņutransportierus, 8024 lielgabalus, 919 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 605 zenītartilērijas iekārtas, 324 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6083 bezpilota lidaparātus, 1570 spārnotās raķetes, 22 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 10 532 automobiļus un autocisternas, kā arī 1153 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu