Leiena aicina Ķīnas prezidentu kopīgi risināt domstarpības (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena. Foto: EPA-AFI

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena samitā Pekinā sacījusi Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam, ka nepieciešams kopīgi risināt domstarpības un līdzsvara trūkumu starp Eiropas Savienību (ES) un Ķīnu.

"Ķīna ir ES vissvarīgākā tirdzniecības partnere," atzina Leiena, atklājot augsta līmeņa samitu Pekinā. Taču viņa piebilda, ka pastāv skaidra nelīdzsvarotība un domstarpības, kas ir jārisina.

ES pauda cerību, ka divu dienu samits Ķīnas galvaspilsētā starp bloka līderiem un Pekinas augstākajām amatpersonām, kas ir pirmā personīgā tikšanās vairāk nekā četru gadu laikā, dos iespēju apspriest tādas kopīgu interešu jomas kā klimata pārmaiņas un veselība.

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels sacīja, ka bloka mērķis ir veidot "stabilas un abpusēji izdevīgas" attiecības ar Ķīnu.

"Mēs esam vienoti apņēmībā veidot stabilas un abpusēji izdevīgas attiecības ar Ķīnu," uzrunājot Sji un citas Ķīnas amatpersonas, norādīja Mišels, piebilstot, ka bloks vēlas attiecības, ka balstītās uz caurspīdīgumu, paredzamību un savstarpēju izdevīgumu.

Sji savā atklāšanas runā norādīja, ka Ķīnai un blokam ir jāsadarbojas, lai risinātu globālās problēmas. "Mums kopīgi jāreaģē uz globālām problēmām un kopīgi jāstrādā, lai veicinātu stabilitāti un labklājību pasaulē," uzsvēra Ķīnas prezidents.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu