Jau daudzus gadus ik pa laikam iedomājos par kādu lietu, kas mani ikreiz pamatīgi nokaitina. Tā ir iespēja Saeimas deputātiem balsojumos atturēties. Mēs viņus ievēlam pārstāvēt savas intereses parlamentā, bet tā vietā viņi principā paziņo: “Sorry, man par šo nav viedokļa.” Un vēl foršāk ir tad, kad deputāti vienkārši nenobalso.

Iedomājieties – viņi atnāk uz darbu, kur jābūt reizi nedēļā uz pāris stundām. Tad ik pa laikam jāizvēlas kāda no trim pogām – ”par”, “pret” vai “atturas”. Tā atturēšanās jau būtībā ir tāds kā gļēvuļu balsojums pret; ja kādam bail saņemt nosodījumu par savu viedokli, var vienkārši atturēties. Bet daudziem pat tas ir par grūtu. Viņi nespēj nospiest vienu no trim pogām.

Tad nu rodas pilnīgi loģisks jautājums – kāda velna pēc mums vajag deputātus, kuriem nemaz nav viedokļa? ChatGPT būtu par tādiem noderīgāks. Un patiesībā jau pat pērtiķis spētu nospiest vienu no trim pogām.

Lai arī jau šis izskatās pēc stulbuma kalngala, izrādās, ka nespēšana nospiest pogu vēl ne tuvu nav augstākā pilotāža. Patiesībā vislielākā meistarība ir Saeimas sēdes nemaz neapmeklēt. Līdz šī gada decembrim bija notikušas 49 Saeimas sēdes, un visas no tām ir apmeklējis... Bungu rīboņa... Precīzi neviens deputāts. Nulle.

Un šeit pat neņēmu vērā 28. maija nakts ārkārtas sēdi svētku dienas izsludināšanai par godu hokeja izlases bronzas medaļai. Arī aprīlī nebija neviena paša deputāta, kurš būtu spējis apmeklēt visas četras Saeimas sēdes. Šis ir paralēli tam, ka deputātiem, gluži kā skolēniem, vasarā ir brīvlaiks.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X