Noskaties Tiesību atņemšana par ātruma pārsniegšanu virs 30 km/h – vai tas ir risinājums? (33)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Zebras" sižeta

Ik laiku Latvijā izskan ideja atņemt tiesības par atļautā ātruma pārsniegšanu virs 30 km/h. Raidījums "Zebra" skaidro, cik iespējams, ka šāda likuma norma Latvijā varētu tikt pieņemta.

Izskanējušo ieceri kritizē rakstnieks Arno Jundze, norādot – uz Latvijas ceļiem ir vietas, kur regulāri un nelielā attālumā mainās zīmes, un šajos gadījumos "iespējams zaudēt tiesības, nepamanot kādu nomainīto zīmi".

Arī uzņēmējs Normunds Bergs izsakās kritiski: "Tas diemžēl nav nekas jauns, kopumā politiskā vide ir tāda – politiķiem šķiet, ka problēmas risina, uzrakstot jaunu likumu, bet dzīvē tā nenotiek." Viņaprāt, tiesību atņemšana par atļautā ātruma pārkāpšanu neļaus sasniegt cerēto.

Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Briškens raidījumam uzsvēra nepieciešamību uzlabot satiksmes drošību Latvijā, kā arī norādīja, ka atbalsta stingrāku sodu politiku.

Tāpat ministrs pauda, ka satiksmes drošības uzlabošanai nepieciešami kompleksi risinājumi – ātruma kontrole, soda politika, infrastruktūras uzlabošana un palielināta policijas kapacitāte.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu