Liepājas pašvaldībai izdevies par trim ceturtdaļām samazināt papīra patēriņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Liepājas pašvaldības centrālā administrācija par 75% samazinājusi patērētā papīra daudzumu, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa.

Pašvaldība skaidro, ka tas izdevies, pateicoties dalībai "Erasmus+" projektā "Digital & Dematerialization municipalities" - Liepājas Centrālajā administrācijā ievērojami izdevies ietaupīt resursus, samazinot gan izdrukāto dokumentu skaitu, gan izmantoto printeru tinti un tonerus.

Projekta "Digital & Dematerialization municipalities" mērķis bija ietaupīt resursus, kas tika sasniegts, pilnveidojot Liepājas Centrālās administrācijas darbinieku digitālās prasmes, digitalizējot iekšējās procedūras, mudinot darbiniekus mainīt paradumus un kļūt dabai draudzīgākiem, kā arī veidojot jaunus e-pakalpojumus iedzīvotājiem.

Patērēto resursu daudzums tika auditēts projekta sākumā - 2020.gadā, 2021.gadā, kā arī projekta beigās - 2023.gadā. Veicot datu analīzi, secināts, ka 2021.gadā toneriem un tintei administrācijas darba nodrošināšanai bija nepieciešami 8157 eiro, bet 2023.gadā tikai 3878 eiro, kas ir par 52% mazāk.

Savukārt papīram 2021.gadā tērēti 2348 eiro, bet 2023.gadā - 750 eiro, kas ir par 68% mazāk. Rezultāti liecina, ka, pat neskatoties uz straujo cenu kāpumu, izmaksas par tintēm un toneriem ir samazinājušās uz pusi, papīram iztērēts pat trīs reizes mazāk līdzekļu, bet patērēto papīra lapu daudzums krities par 75%.

Tāpat projektā pēc digitālo prasmju pašvērtējuma anketu aizpildīšanas tika piemeklētas atbilstošas apmācības, ko apmeklēja visi administrācijas darbinieki.

Projekta vadošais partneris ir Vila Nova de Poiares pašvaldība Portugālē un sadarbības partneri ir Melecas pašvaldība Polijā un IEBA Biznesa un sociālo iniciatīvu centrs.

Projekts sagatavots "Erasmus+" programmas projektu konkursā "Maza mēroga partnerību projekti pieaugušo izglītības sektorā", nodrošinot 100% līdzfinansējumu no "Erasmus+" programmas.

Lai arī projekts ir pabeigts, "bezpapīra" pašvaldības ideju Liepājas pašvaldība turpinās pilnveidot, iniciatīvu un pieredzi nododot arī citām iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu