No "Nacionālās apvienības" uz Eiropas Parlamentu kandidēs 18 politiķi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas parlamenta priekšsēdētājas vietnieks Roberts Zīle piedalās Eiropas Pilsoņu balvas pasniegšanas ceremonijā.
Eiropas parlamenta priekšsēdētājas vietnieks Roberts Zīle piedalās Eiropas Pilsoņu balvas pasniegšanas ceremonijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

No partijas "Nacionālā apvienība" (NA) uz Eiropas Parlamenta (EP) 2024.gada vēlēšanām kandidēs 18 politiķi, partijas kongresā svētdien informēja NA pārstāvji.

Līdzās Robertam Zīlem, Inārai Mūrniecei un Rihardam Kolam Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidēs arī Saeimas deputāti Edvīns Šnore, Ilze Indriksone un Jānis Grasbergs, kā arī bijušais zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

Tāpat kandidē virkne pašvaldību deputātu - Rēzeknes novada domes deputāte Ērika Teirumnieka, Rīgas domes deputāts Jurģis Klotiņš, Balvu novada domes deputāte Aija Mežale, Dienvidkurzemes novada domes deputāts Andris Jankovskis, Jelgavas novada domes deputāts Oskars Cīrulis, Saldus novada domes deputāts Roberts Sipenieks, kā arī Rēzeknes domes deputāts Jāzeps Korsaks.

Kandidātu vidū ir arī NA Rīgas nodaļas vadītājs, bijušais Saeimas deputāts Ģirts Lapiņš, uzņēmējs Andris Čuda, kā arī NA jaunatnes organizācijas pārstāvji Roberts Ozols un Atis Gridjuško.

Sarakstā ar pirmo numuru startēs Zīle.

Jau vēstīts, ka svētdien notiek opozīcijā esošās NA ikgadējais kongress.

Tāpat ziņots, ka nākamās EP vēlēšanas paredzētas 2024.gada jūnija sākumā.

Patlaban Latviju EP pārstāv Andris Ameriks (GKR), Ivars Ijabs (AP), Sandra Kalniete (JV), Dace Melbārde (JV), Nils Ušakovs (S), Inese Vaidere (JV), Tatjana Ždanoka (LKS) un Zīle.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu