Laikraksts: Ukrainai, iespējams, nāksies karot ar ierobežotāku budžetu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SHANNON STAPLETON

Kijiva neapzinās, cik nestabils ir kara finansējums, atsaucoties uz ASV amatpersonu teikto, vēsta laikraksts "New York Times".

Vašingtonā bažījas, ka Kijiva var zaudēt karā bez jaunas stratēģijas un papildu finansējuma, norāda laikraksts.

Atbilstoši amerikāņu amatpersonu teiktajam, Ukrainas armijā un valsts vadībā daudzi balstās nereālistiskās gaidās par ASV militārajām piegādēm, lūdzot "miljonus šāviņu no Rietumu rezervēm, kuru nav", un neapzinās, cik "nestabils ir tālākais kara finansējums no ASV puses".

Ukrainai nāksies karot ar ierobežotāku budžetu, uzskata ASV amatpersonas.

Ja netiks mainīta stratēģija 2024.gadam, tas var līdzināties Pirmā pasaules kara 1916.gadam, kas šajā karā bija visasiņainākais - tūkstošiem cilvēku gāja bojā, bet fronte tikpat kā neizmainījās, bažījas amatpersonas.

Kā norāda laikraksts, amerikāņi turas pie konservatīvas stratēģijas. Atbilstoši tai Ukrainai ir jānotur teritorijas un 2024.gada laikā jāvairo spēki un bruņojuma rezerves, attīstot pašu ražošanu.

Daļa amerikāņu militārpersonu uzskata, ka šāda stratēģija uzlabos Ukrainas pašpietiekamību, stiprinās drošību un dos iespēju atvairīt krievu uzbrukumus nākotnē.

"Mērķis ir radīt pietiekami reālistiskus draudus, lai Krievija varētu redzēt iespēju piedalīties saturīgās sarunās nākamā gada beigās vai 2025.gadā," laikraksts rezumē avotu teikto.

Vienlaikus ukraiņi izvērtē stratēģiju, kas balstīta triecienos krievu aizmugurei, norāda laikraksts, kā piemēru minot rudens uzbrukumus Krimā.

Ukrainas puse meklē radošus veidus, kā izsist Krieviju no līdzsvara, veicot triecienus ieroču rūpnīcām, ieroču noliktavām un vilcieniem ar munīciju, sacīja laikraksta sarunbiedri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu