Latvijas sabiedrību pašlaik visvairāk satrauc ekonomiskās grūtības. Par to uztraucas nedaudz vairāk nekā par politisko un drošības apdraudējumu Krievijas iebrukuma Ukrainā kontekstā, liecina Valsts kancelejas pasūtītais Latvijas sabiedrības noturības pētījums.

Ekonomiskās grūtības par lielu apdraudējumu pašreizējā situācijā uzskata 41% respondentu, 34% to uztver kā vidēju apdraudējumu, vēl 17% - kā nelielu apdraudējumu. Tikai 4% norādīja, ka ekonomiskās grūtības viņu dzīvi pašlaik neapdraud vispār.

Salīdzinājumam – 28% respondentu ir ļoti satraukušies par politisko apdraudējumu, 23% par sociālo apdraudējumu, bet 22% par drošības apdraudējumu.

Kā vismazāko apdraudējumu no norādītajiem variantiem Latvijas sabiedrībā vērtē klimata pārmaiņu izraisītos draudus (43% uzskata, ka tās viņus apdraud nedaudz vai nemaz).

Ekonomisko bažu līmenis ir augsts visās demogrāfiskajās grupās, arī jauniešu vidū. Īpaši augsts tas ir pensionāru vidū. Ekonomiskos draudus mazāk izjūt vidēja lieluma ģimenes, liecina aptaujas dati.

Tikai 47% aptaujāto ir pārliecināti, ka spēs segt visus savas mājsaimniecības izdevumus un saistības, piemēram, kredītus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X