Slēpošanas kalni plāno strādāt arī svētku brīvdienās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Slēpošanas kalni plāno strādāt arī Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu laikā. "Gaiziņkalns" saimnieks Juris Stradiņš norādīja, ka trasēs pieprasījums ir lielāks nekā pērn. Brīvdienās cilvēki kalnu izmanto aktīvāk, savukārt darba dienās pieprasījums ir vidēji augsts.

Taujāts par prognozēto atkusni, Stradiņš sacīja, ka atkusnis tiks pavadīts ar slēgtām trasēm, proti, no pirmdienas līdz trešdienai "Gaiziņkalns" apmeklētājiem nebūs pieejams. Tikmēr svētku laikā slēpošanas trases būs atvērtas.

Komentējot sniega ražošanu, Stradiņš atzīmēja, ka šogad to vairs nav plānots darīt - novembrī saražoto sniegu papildinājis dabiski sasnigušais un nepieciešamība to ražot papildus patlaban neesot.

"Deguns uz augšu un tikai jāstrādā," piebilda "Gaiziņkalna" saimnieks, iestarpinot, ka darba pietiek un cilvēku interese ir liela.

"Ozolkalna" vadītājs Ģirts Kaļķis norādīja, ka pieprasījums pēc trasēm ir līdzvērtīgs pagājušā gada rādītājiem, jo, lai arī šogad kalns darbu sāka par vienu dienu vēlāk nekā pērn, 2022.gada ziemas sezonā "Ozolkalns" bijis būtībā vienīgais kalns Latvijā, kas atvērts aptuveni trīs nedēļas.

"Veicas labi un ziema ir atnākusi," sacīja Kaļķis. Viņš arī atklāja, ka patlaban "Ozolkalnā" notiek darbs pie snovošanas parka izveides.

Vaicāts par plāniem atkušņa laikā, Kaļķis norādīja, ka sniegs ir saražots pietiekami un ar pašreizējo apjomu pat atkušņa apstākļos vajadzētu pietikt vismaz trim nedēļām.

Tāpat viņš atzīmēja, ka slēpošanas trases "Ozolkalnā" būs atvērtas arī svētku laikā.

Līdztekus arī atpūtas parka "Rāmkalni" vadītājs Andis Jansons apstiprināja, ka svētku laikā kalns apmeklētājiem būs atvērts, taču, ņemot vērā mainīgos laika apstākļus, pirms kalna apmeklēšanas vēlams pārbaudīt parka darba laiku.

Tikmēr apmeklētāju jomā Jansons sacīja, ka tas ir līdzvērtīgs pagājušā gada rādītājiem. "Protams, vienmēr gribētos, lai apmeklētāju būtu vairāk," piebilda atpūtas parka vadītājs.

Arī atkušņa laikā "Rāmkalni" plāno uzņemt slēpot gribētājus, jo sniegs ir saražots pietiekami, sacīja Jansons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu