Rinkēvičs atzinīgi komentē Eiropadomes lēmumu sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SERGEI SUPINSKY

Eiropadomes lēmumi par iestāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu un Moldovu apliecina, ka nekad nevajag krist pesimismā, tviterī vērtē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš arī uzsver, ka ir jācīnās līdz galam. Tagad jādara viss, lai Ukraina turpinātu saņemt militāro un finansiālo palīdzību.

"Nebūs viegli, bet Ukraina uzvarēs, mēs uzvarēsim," mierināja Valsts prezidents.

Latvijas premjere Evika Siliņa (JV) šovakar Latvijas Televīzijai norādīja, ka šis vēsturisks brīdis. ES ir spējusi pierādīt, ka tā var pieņemt lēmumus un panākt rezultātus un Krievijas diktators Vladimirs Putins ir zaudējis. "Un, manuprāt, tas ir pats svarīgākais," uzsvēra Siliņa.

Tas, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns izgāja no sanāksmju zāle, liecina, ka viņš nevarēja atrast sevī spēku pievienoties 26 ES dalībvalstu lēmumam.

Ukrainai ir vajadzīgs gan šis morālais un politiskais atbalsts, gan finansiālais atbalsts, lai gan sarunas par finanšu palīdzību Ukrainai nav vieglas.

Lai arī lēmumi ir jāpieņem diezgan sāpīgās diskusijās, tomēr visi saprot, ka bez drošības Eiropā pie robežām nebūs pārējā drošība Eiropā, norādīja premjere.

Kā ziņots, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien samitā Briselē vienojušies sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu, paziņojis Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Eiropas Komisija novembrī ieteica sākt sarunas ar Ukrainu, neraugoties uz atsevišķiem trūkumiem. Ukraina vairākkārt solījusi vēl nepaveiktās reformas īstenot tuvāko mēnešu laikā.

Eiropadome arī piešķīrusi kandidātvalsts statusu Gruzijai un Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ES lēmumu raksturoja kā "monumentālu pavērsienu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu