Vīrietis Jelgavā vairākkārt pārkāpis tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietums.
Cietums. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts policija rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti, kurš vairākas reizes pārkāpis tiesas nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Madara Šeršņova.

Šeršņova informē, ka 7.decembrī ap plkst.18.30 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Jelgavā, kādā īpašumā ieradusies nepiederoša persona, pārkāpjot tiesas nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un aizturēja vīrieti, nogādājot viņu policijas iecirknī.

Kā norāda Šeršņova, noskaidrots, ka vīrietis novembra sākumā atbrīvots no ieslodzījuma vietas, kur izcieta sodu par analoģiska noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, proti - pārkāpa tiesas nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību pret šo pašu personu un šajā pašā adresē.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu un jau nākamajā dienā, 8.decembrī pabeidza izmeklēšanu šajā kriminālprocesā, paātrinātā kārtībā to nododot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Arī 8.decembra vakarā likumsargi saņēma izsaukumu uz to pašu īpašumu par to, ka persona nepilda tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzības pret vardarbību. Likumsargi, ierodoties īpašumā, sastapa šo pašu vīrieti pret kuru jau bija sākts kriminālprocess un izmeklēšana pabeigta. Vīrietis tika aizturēts, nogādāts policijas iecirknī, pret viņu sākts kriminālprocess par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu un svētdien, 10.decembrī, likumsargi devās uz tiesu lūgt vīrietim piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, kas tika piemērots.

Valsts policijas amatpersonas šonedēļ pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nodeva to prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka ja pret personu ir vērsta jebkāda fiziska, seksuāla, psiholoģiska vai ekonomiska vardarbība vai vardarbīga kontrole, kas notiek starp bijušajiem vai esošajiem laulātajiem vai citām savstarpēji saistītām personām, neatkarīgi no tā, vai aizskārējs dzīvo vai ir dzīvojis vienā mājsaimniecībā ar aizskarto personu, persona var iesniegt tiesā pamatotu pieteikumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

Valsts policija aicina jebkuru personu, kura saskaras ar vardarbības draudiem, rīkoties, neļaut darīt sev pāri un īstenot savas tiesības uz aizsardzību. Šādās situācijās cietušajām personām var palīdzēt arī sociālie dienesti un nevalstiskās organizācijas. Tāpat policija iedrošina arī līdzcilvēkus neklusēt par iespējamu vardarbību un ziņot policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu